Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΟΥΒΑ: Οι αρχές θα επιβάλουν το νόμο φτάνοντας στους υποκινητές και τους διοργανωτές

Αντιμέτωπη με το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο των ΗΠΑ

Μετά την ξεκάθαρη λαϊκή απάντηση, ο συνταγματάρχης Moraima Bravet Garófalo, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ποινικής Έρευνας του Υπουργείου Εσωτερικών (Dirección General de Investigación Criminal del Ministerio del Interior -Minint), δήλωσε κατηγορηματικά:
«Στις καταγραμμένες μία προς μία και ταξινομημένες ως εγκληματικές βίαιες πράξεις, και δημόσια πρόκληση, τα γεγονότα της 11ης Ιουλίου, σε διάφορα μέρη της εθνικής επικράτειας, θα δοθεί και ποινική απάντηση σύμφωνα με τους νόμους του έθνους και τις ηθικές αρχές που το διέπουν»

Τα παραπάνω στο ενημερωτικό πρόγραμμα Hacemos Cuba της τηλεόρασης όπου ανέφερε επίσης ότι επιδιώκεται «με ένα σύνολο ερευνητικών, ειδικών (εγκληματικών) και επιχειρησιακών δράσεων» να αποδείξουμε ότι πρόκειται για έγκλημα.
Δηλ. να τεκμηριώσει, να στοιχειοθετήσει με βάση τους νόμους και να παρουσιάσει, τόσο στην Εισαγγελία όσο και στα Δικαστήρια, τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν τη συμμετοχή πολιτών –οι περισσότεροι σεσημασμένοι, που πιάστηκαν κυριολεκτικά στα πράσα για διάπραξη βίαιων εκδηλώσεων και βανδαλισμών.

Ο Bravet Garófalo στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η διαδικασία έρευνας περιλαμβάνει την αναζήτηση όλων των συμμετεχόντων έως ότου φτάσουν στους υποκινητές, τους διοργανωτές και σε αυτούς που χρηματοδότησαν αυτές τις ενέργειες με σκοπό να δείξουν στον κόσμο μια ψεύτικη εικόνα εσωτερικού χάους και αναταραχής στη χώρα.

Αναφερόμενος στις χιλιάδες φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, σχολίασε: «δεν είναι αυτή η Κούβα, ούτε είναι η πραγματικότητα που έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια της Επανάστασης, όπου κυριαρχεί η ηρεμία και η τάξη των πολιτών».
Ο συνταγματάρχης είπε επίσης ότι με τις ψευδείς δηλώσεις που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο σε σχέση με τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής, προσπάθησαν να τα χειραγωγήσουν ως δήθεν ειρηνικές διαδηλώσεις.
«Ήταν το αντίθετο, χαρακτηρίζονται παραπάνω από απλά βίαια (περιελάμβαναν ληστείες σε αγορές και καταστήματα, λιθοβολισμούς κρατικών ιδρυμάτων, σπιτιών, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών) και πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση –εκτός από τις πέτρες, μαχαιριών, για να επιτεθούν και στις δυνάμεις της τάξης».

🇨🇺 Η Κούβα παρέχει κάθε εγγύηση στους κρατούμενους

Οι περισσότεροι από αυτούς που συνελήφθησαν για τις προαναφερθείσες πράξεις βανδαλισμού είχαν ήδη παραβατικές καταγραφές, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων όπως κατοχή όπλων, ληστείες, ανάρμοστη συμπεριφορά, τραυματισμοί, απειλές, περιφρόνηση των αρχών κλπ.
Ο αξιωματούχος του Minint εξήγησε ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους, παρόλο που είχαν ποινικό μητρώο, απολάμβαναν τα οφέλη του σωφρονιστικού καθεστώτος που προβλέπονται στον κουβανικό ποινικό κώδικα, της απελευθέρωσης υπό όρους.
Εξυπακούεται ότι «λόγω της συμμετοχής τους σε αυτές τις βίαιες πράξεις, χάνουν αυτό το ευεργετικό προνόμιο», είπε.
Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι (σσ. τα ΜΚΔ μιλάνε και για «εξαφανισμένους») και ότι όλοι οι συγγενείς αυτών που κρατούνται ενημερώθηκαν για το που και πως, επίσης «έχουν παραληφθεί και παραδοθεί στους κρατούμενους όλα τα είδη προσωπικής υγιεινής κλπ., που μέλη της οικογένειας κά. έχουν πάει στις αστυνομικές μονάδες αυτές τις μέρες» και «έχουν παρασχεθεί όλες οι πληροφορίες σχετικά με την πορεία της διαδικασίας στην οποία βρίσκονται αυτά τα άτομα».
Όσον αφορά τη μεταχείρισή τους δήλωσε ότι, «στον ισχύοντα διαδικαστικό νόμο και σε νόμο που πρέπει να εγκριθεί σύντομα (νόμος περί ποινικών), η ομολογία του κατηγορουμένου δεν αποτελεί ντε φάκτο απόδειξη στην ποινική διαδικασία», που σημαίνει ότι «το άτομο είναι ελεύθερο να δηλώσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ και δεν μπορούμε να το αναγκάσουμε για το αντίθετο».

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών πραγματοποιείται εξατομικευμένη μεταχείριση του ατόμου και αξιολογείται ο βαθμός συμμετοχής καθενός από αυτούς, όπως προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα.
«Μπορεί να μπερδευτεί ένα άτομο με τα γεγονότα -το εκτιμούμε αυτό, αλλά πρέπει να το ερευνήσουμε», δήλωσε προσθέτοντας ότι υπάρχουν διάφορες κυρώσεις ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής στις πράξεις και τις περιστάσεις, μεταξύ άλλων πρόστιμα ή προειδοποιήσεις.
«Περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει βία και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών έχουν τη σημασία τους, είναι καθαρό ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές», είπε.

🇨🇺  Όλα τα στοιχεία θα παρθούν υπόψη

Η εμφάνιση βανδαλισμού με παραβίαση των μέτρων περιορισμού της κινητικότητας εν μέσω του περίπλοκου επιδημιολογικού σεναρίου που αντιμετωπίζει η χώρα, λόγω πανδημίας COVID-19, είναι επιβαρυντικά στοιχεία για τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κούβα την περασμένη Κυριακή.
Ο συνταγματάρχης επεσήμανε ότι στις τρέχουσες επιδημιολογικές περιστάσεις το έγκλημα της ληστείαςπολύ περισσότερο της ένοπλης ταξινομείται διαφορετικά όπως ακριβώς ως μια εξαιρετική κατάσταση όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, ως «δημόσια καταστροφή», που προκαλείται εν μέσω πανδημίας.
Ανέφερε και τα παραδείγματα γεγονότων που συνέβησαν στους δήμους Cárdenas και Colón, στο δήμο Matanzas, όπου ληστεύτηκαν αγορές και καταστήματα, η οποία ήταν η πιο περίπλοκα εκτεθειμένη επαρχία της χώρας με τον SARS-COV-2.

«Δυστυχώς, έχουμε επίσης εντοπίσει ανηλίκους σε αυτά τα γεγονότα, οι οποίοι δεν τιμωρούνται, θα προσπαθήσουμε με εκπαιδευτική παρέμβαση να διορθώσουμε τη συμπεριφορά τους», είπε.
Από αυτή την άποψη, διευκρίνισε ότι ο οργανισμός ανηλίκων είναι υπεύθυνος για αυτές τις περιπτώσεις, στις οποίες λαμβάνεται υπόψη ότι πολλά από αυτά τα παιδιά προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες, ζουν σε περιθωριακά περιβάλλοντα, τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους, ή ότι οι γονείς τους έχουν διασυνδέσεις με κακοποιά στοιχεία.
«Στην περίπτωση ενός ενήλικα που χρησιμοποιεί έναν έφηβο για να διαπράξει έγκλημα, αυτό είναι επιβαρυντικό φυσικά» -διευκρίνισε.

Ο Moraima Bravet διαβεβαίωσε ότι «παρόλο που λίγες μόνο ημέρες έχουν περάσει από την έναρξη της διερευνητικής διαδικασίας, έχουν ήδη εντοπιστεί άτομα που είχαν χρηματοδοτηθεί για την εκτέλεση τέτοιων πράξεων και μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ότι αυτές οι ενέργειες είχαν εκπονηθεί εκ των προτέρων».
(…)
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πίσω από αυτά τα γεγονότα βρίσκεται το χέρι του εχθρού, και να είναι σίγουροι πως θα φτάσουμε στους υποκινητές και τους διοργανωτές», επέμεινε ο συνταγματάρχης Moraima Bravet, ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με ένα απόσπασμα του αρχηγού του Fidel Castro, όταν το 1993 πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες ενέργειες στη χώρα:
(…)

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζει ο εχθρός με αδιαμφισβήτητο τρόπο είναι ότι η μάχη είναι μέχρι θανάτου, ότι δεν αφήνουμε χώρο σε ψευδαισθήσεις ότι η χώρα πρόκειται να καταρρεύσει.
Έχουμε πει ότι τα όπλα της Επανάστασης δεν παραδίδονται χωρίς μάχη.

ℹ️  Δείτε και
El Estado y las leyes cubanas tienen la obligación de salvaguardar la tranquilidad y seguridad ciudadanas
Οι νόμοι του κράτους και της Κούβας έχουν την υποχρέωση να διαφυλάσσουν την κανονικότητα στη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών

Οι εξελίξεις

Με άμεση κινητοποίηση και συγκεντρώσεις υπεράσπισης της Κουβανικής Επανάστασης την περασμένη Κυριακή σε όλες τις πόλεις του νησιού, μετά από κάλεσμα του ΚΚ Κούβας, μέλη του Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας, εργαζόμενοι και λαϊκές δυνάμεις, διαδήλωσαν με το σύνθημα «Οι δρόμοι ανήκουν στους επαναστάτες και όχι στους μισθοφόρους», δίνοντας απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και τον λαό της, το οποίο εκδηλώθηκε την ίδια μέρα με οργάνωση αντιδραστικών «διαμαρτυριών» με αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα που καλούσαν σε ανατροπή της κυβέρνησης.

Από τότε, κάθε μέρα που περνάει έρχονται στην επιφάνεια νέα στοιχεία για τις δήθεν «αυθόρμητες διαμαρτυρίες»: Αποκαλύπτονται η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και ο ρόλος της αντικουβανικής μαφίας που δρα στο έδαφός τους, όπως και δυνάμεων μέσα στην Κούβα που στηρίζουν τα σχέδιά τους, για την προετοιμασία και τη χρηματοδότηση μιας «επαγγελματικής» γιγάντιας καμπάνιας χειραγώγησης στο διαδίκτυο και σε άλλα ΜΜΕ, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν δυσκολίες και ελλείψεις στην Κούβα, για τις οποίες κύριος ένοχος είναι ο ίδιος ο απάνθρωπος 60χρονος οικονομικός αποκλεισμός της από τις ΗΠΑ.

🇺🇸  Μεθοδευμένο προβοκατόρικο σχέδιο

Η εν λόγω μεγάλης κλίμακας καμπάνια, με ιδιαίτερη έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε από τα μέσα Ιούνη. Στο επίκεντρο της όλης επιχείρησης στο διαδίκτυο εμφανίζονται η επιχείρηση «Proactivo Miami Foundation», στην οποία χορήγησε κεφάλαια η αμερικανική Πολιτεία της Φλόριντα, καθώς και στελέχη του δικτύου «ADN Cuba», που χρηματοδοτείται αδρά από την αμερικανική υπηρεσία USAID.

Ξεκινώντας από τις 15 Ιούνη, επιστράτευσαν πλήθος από αυτοματοποιημένα ρομπότ και «τρολ», που δημοσίευσαν εκατομμύρια μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, λανσάροντας κυρίως μέσω του «Twitter» την καμπάνια περί «ανθρωπιστικής επέμβασης» στην Κούβα (τη γνωστή «καμουφλαρισμένη» ορολογία για τη δικαιολόγηση των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών επεμβάσεων), επικαλούμενοι την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις ελλείψεις σε μια σειρά από αγαθά.

Στις 5 Ιούλη προστέθηκε το λίγο πιο επεξεργασμένο σύνθημα του «ανθρωπιστικού διαδρόμου» (για να συγκαλύπτεται κάπως η έννοια της επέμβασης), ενώ στις 9 Ιούλη, δύο μέρες πριν από την ανοιχτή εκδήλωση του προβοκατόρικου σχεδίου, ενεργοποίησαν τις ετικέτες (hashtags) #SOS Matanzas (η επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό) και #SOS Cuba, αξιοποιώντας τις για την προπαγάνδιση των «διαμαρτυριών».

Χαρακτηριστικά, λογαριασμός που δημιουργήθηκε στην Ισπανία και χρησιμοποίησε το hashtag #SOS Cuba δημοσίευσε στις 10 και τις 11 Ιούλη περισσότερα από 1.000 tweets, με αυτοματοποίηση 5 retweets ανά δευτερόλεπτο…
Παραπέρα, περισσότεροι από 1.500 λογαριασμοί που δραστηριοποιήθηκαν στο ίδιο hashtag δημιουργήθηκαν μεταξύ 10 και 11 Ιούλη!

Τη μέρα των γεγονότων, στις 11/7, χρησιμοποίησαν επίσης ευρέως παραποιημένες εικόνες από συγκεντρώσεις σε άλλες χώρες και άλλες περιόδους (από την Αίγυπτο και την «Αραβική Ανοιξη», την Αργεντινή κ.ά.), για να τις παρουσιάσουν ως μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα. Οι δε «διαμαρτυρίες» στην ίδια την Κούβα προβλήθηκαν ως «ειρηνικές διαδηλώσεις», ενώ στην πραγματικότητα κατέληξαν σε πολλές περιπτώσεις σε επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας, σε βανδαλισμούς και πλιάτσικο σε καταστήματα.

Επιχειρώντας δε να εμφανίσουν όλη αυτήν την ενορχηστρωμένη καμπάνια κατά της Κούβας ως προερχόμενη μέσα από αυτήν, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές αλλαγής της γεωγραφικής τοποθεσίας των λογαριασμών που συμμετείχαν, εμφανίζοντας ψευδώς το 60% από αυτούς να βρίσκονται εντός του νησιού.

Η κουβανική κυβέρνηση τονίζει πως παρότι όλα αυτά επισημάνθηκαν έγκαιρα στο «Twitter», η αμερικανική εταιρεία δεν ενεργοποίησε τους κανονισμούς για το spam, την «πολιτική δημοσίευσης» κ.ο.κ., τους οποίους κατά τ’ άλλα ενεργοποιεί με ανυπόστατες κατηγορίες για να κλείσει λογαριασμούς Κουβανών.

Από κοντά, το «κερασάκι» της παραπληροφόρησης έβαλε η εκτεταμένη λαθροχειρία, με την κυκλοφορία φωτογραφιών από τις διαδηλώσεις υπέρ της κουβανικής επανάστασης, με λεζάντες περί… «πρωτοφανών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων», πρακτική που, πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθήθηκε εκτεταμένα από πολλά διεθνή «έγκριτα» ΜΜΕ. Από τον «χορό» αυτό της παραποίησης δεν θα μπορούσαν να λείπουν και ελληνικά ΜΜΕ, μέχρι και σε πρωτοσέλιδά τους!

🇺🇸  Καθόλου τυχαία η επιλογή της χρονικής στιγμής

Το «έργο» βέβαια είναι γνωστό και ξαναπαιγμένο, οι επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας και του λαού της είναι αναρίθμητες και διαρκείς, ωστόσο ο χρόνος εκδήλωσης του νέου ιμπεριαλιστικού σχεδίου δεν είναι καθόλου τυχαίος.
Σφίγγοντας τον 60χρονο αποκλεισμό κατά της Κούβας, που έχει προκαλέσει συνολική ζημιά πάνω από 145 δισ. δολάρια, η κυβέρνηση Μπάιντεν διατηρεί στο ακέραιο και τα 243 πρόσθετα μέτρα που επέβαλε την περίοδο 2017 – 2021 η κυβέρνηση Τραμπ. Με τη ζημιά να έχει ανέβει πλέον στα 5 δισ. δολάρια μόνο το τελευταίο έτος, οι πρόσθετες κυρώσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την προσθήκη νέων εμποδίων στην πρόσβαση της Κούβας σε καύσιμα (με ό,τι συνεπάγεται συνολικότερα αυτό για την οικονομία), νέες απαγορεύσεις σχετικά με τον Τουρισμό, επιπλέον κυρώσεις σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την Κούβα και πολλά άλλα.

Οι… «ευαίσθητες» για το «διεθνές δίκαιο» και τα «δημοκρατικά δικαιώματα» κυβερνήσεις των ΗΠΑ, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια και τις 29 συνεχόμενες αποφάσεις με συντριπτική πλειοψηφία στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις του ΟΗΕ για την άρση του αποκλεισμού, αντιμετωπίζουν την πανδημία και τις συνέπειές της ως «ευκαιρία», για να εντείνουν την προσπάθεια να προκαλέσουν ασφυξία στην Κούβα και τον λαό της.
Χαρακτηριστικά, από τα 243 πρόσθετα μέτρα κατά της Κούβας, τα 50 εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ασφυκτικότερο εμπάργκο, η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2020, η πανδημία και οι συνέπειες στον Τουρισμό που συνεισφέρει ένα σημαντικό μέρος εσόδων στην Κούβας, συνέβαλαν στην εκδήλωση ύφεσης 11% το 2020, οδηγούν σε ελλείψεις αγαθών, σε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κ.τ.λ. Ολα τα παραπάνω σπεύδει να εκμεταλλευτεί η προπαγάνδα των ΗΠΑ, για να εμφανιστεί από βασικός ένοχος ως… «σωτήρας»!

Αντίστοιχα, τα καλέσματα περί «ανθρωπιστικής επέμβασης» αξιοποιούν την τωρινή έξαρση της πανδημίας στην Κούβα, κάνοντας το μαύρο άσπρο. Αποκρύπτουν πως παρά τις μεγάλες δυσκολίες από τον αποκλεισμό, που βάζει εμπόδια ακόμα και στην πρόσβαση σε ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα, η Κούβα μπόρεσε να αναπτύξει 5 εμβόλια κατά του κορονοϊού, αξιοποίησε το δημόσιο σύστημα Υγείας για να αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα την πανδημία σε σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των καπιταλιστικών χωρών, πρόσφερε διεθνιστική αλληλεγγύη με ιατρικές μπριγάδες σε άλλες χώρες. Χωρίς να μένουμε σε καμία περίπτωση μόνο σε αυτό το στοιχείο, δεν γίνεται να μην επισημανθεί ότι με όλες αυτές τις δυσκολίες η Κούβα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχει συνολικά 1.700 θανάτους από Covid-19, όταν η Ελλάδα με ίδιο πληθυσμό έχει 12.800, ενώ στις ΗΠΑ με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς άνοιγαν μαζικούς τάφους…

Πέφτουν ξανά οι μάσκες

Με την εξέλιξη του νέου ιμπεριαλιστικού σχεδίου κατά της Κούβας, καταρρέει με πάταγο για άλλη μια φορά η απάτη περί «προοδευτικής στροφής» στις ΗΠΑ με την κυβέρνηση Μπάιντεν, ξεσκεπάζεται ξανά ο ρόλος της ΕΕ απέναντι στην Κούβα, πέφτουν οι μάσκες διάφορων «φίλων της Κούβας» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που η κυβέρνησή του διατηρεί εν μέσω πανδημίας τον 60χρονο βάρβαρο αποκλεισμό, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έσπευσε άμεσα να «αξιοποιήσει» το νέο προβοκατόρικο σχέδιο, δηλώνοντας προκλητικά ότι «οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στον λαό της Κούβας και στο αίτημά του για ελευθερία και απαλλαγή από την τραγική λαβή της πανδημίας και τις δεκαετίες καταστολής και οικονομικών δεινών που υπέστη από το αυταρχικό καθεστώς».
Αλλά και ο εκπρόσωπος της λεγόμενης… «προοδευτικής» πτέρυγας των Δημοκρατικών, Μπ. Σάντερς, αναπαράγοντας ουσιαστικά την ίδια προπαγάνδα, μίλησε για «δικαίωμα στη διαμαρτυρία» και κάλεσε την κουβανική κυβέρνηση να «σεβαστεί τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης και να απέχει από πράξεις βίας».Cuba democracia

🇪🇺  Αντίστοιχα, από την ΕΕ, ο επικεφαλής της ευρωενωσιακής διπλωματίας, Ζ. Μπορέλ, εμφανίστηκε ως υπερασπιστής του «δικαιώματος ειρηνικής έκφρασης του κουβανικού λαού» και κάλεσε την κουβανική κυβέρνηση «να ακούσει αυτές τις διαμαρτυρίες δυσαρέσκειας»…
Ακόμα πιο απροκάλυπτα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, Ντ. ΜακΑλιστερ, καταδίκασε την «καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων», επανέλαβε τα περί «κουβανικής δικτατορίας», όπως και τη στήριξη σε «μια ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση»…

🙈  Από τον «χορό» βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «διαμαρτυρίες Κουβανών πολιτών» που «πρέπει να αντιμετωπιστούν με σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης», ξορκίζοντας κατά τ’ άλλα «κάθε ξένη επέμβαση για την εκμετάλλευση της κατάστασης»

Πηγή-Περισσότερα