Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΟΥΒΑ: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Νόμπελ Ειρήνης στην Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve

Σε εποχές που οι υπερδυνάμεις χτίζουν τείχη , η Κούβα χτίζει γέφυρες και υποστηρίζει τους λαούς των κρατών που έχουν ανάγκη, χωρίς καμιά διάκριση και προσφέρει απλόχερα την αλληλεγγύη της, στον κατ’ εξοχήν τομέα που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή, στην Ιατρική.

💥  Η Ελληνική πρωτοβουλία ζητά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για την Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve, η οποία τείνει χέρι ιατρικής βοήθειας στους λαούς που την χρειάστηκαν, βασισμένη πάντα στις αρχές της έμπρακτης αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού 🎈

Ταξιαρχία Henry Reeve @ 1

ℹ️  Μέσα σε 3 μήνες ενεργοποίησε σχεδόν 30.000, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς με συμμετοχή από δεκάδες ομάδες, σελίδες ΜΚΔ, συλλόγους, Εργατικά Κέντρα κά, με υπογραφές υποστήριξης μιας πρότασης με προφανή ευρύτερη πολιτική σημασία.

ℹ️  Μετά από κάλεσμα της Ελληνικής πρωτοβουλίας ιδρύθηκε συντονιστική (τιμητική) επιτροπή από 100+ προσωπικότητες και απλούς ανθρώπους που –τιμώντας το νησί της επανάστασης, θα προωθήσουν το αίτημα και θα το καταθέσουν το Σεπτέμβρη του 2020 στην αρμόδια Νορβηγική Επιτροπή.

Τύπου 20 7 2020 «Μιχάλης Κακογιάννης» Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021

Για τον λόγο αυτό θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στις 20 Ιουλίου στον 3ο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσία και της Πρέσβειρας της Κούβας κ. Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα.
ℹ️  Ο χώρος είναι ανοιχτός (είναι στον 3ο όροφο- roof garden)  και θα έχουν ληφθεί όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφαλείας.
Παρακαλείστε να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  ή στα τηλέφωνα 6932479731, 2108640054

Στη συνέχεια και έως 31/1/2021  θα ξεκινήσουν διάφορες δραστηριότητες ενημέρωσης για τις αποστολές των Ιατρικών Ταξιαρχιών των Γιατρών της Κούβας και της προσφοράς τους σε όλο το κόσμο -, αλλά και αλληλεγγύης προς τον Κουβανικό λαό.

Ήδη, στις 23 και 24 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στην Άρτα , σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο της πόλης και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Άρτας.

Καλούμε όποιον θέλει να συμμετάσχει σε αυτές τις δραστηριότητες και να πάρει την πρωτοβουλία καλέσματος για εκδήλωση στο χώρο του (Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Πολιτιστικούς κλπ φορείς, Δήμους κλπ), αλλά και όποιον επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης, ή να ενισχύσει το αίτημα με την υπογραφή του, να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση |>[email protected]<|

Οι αρχές των Κουβανικών Ιατρικών Ταξιαρχιών  είναι στηριγμένες στην «Επαναστατική Ιατρική» όπως την οριοθέτησε το 1960, ο ίδιος ο Τσε Γκεβάρα,- γιατρός και ο ίδιος-, όταν καθιέρωσε το καθήκον του κράτους «να παρέχει υπηρεσίες δημόσιας υγείας για το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ατόμων, να καθιερώσει ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής … και να προσανατολίσει τις δημιουργικές ικανότητες όλων των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα προς τα καθήκοντα της κοινωνικής ιατρικής». Che Henry Reeve

Η διεθνιστική ιατρική αλληλεγγύη της Κούβας ξεκίνησε από το 1960 όταν η Κούβα έστειλε μια ομάδα εργαζομένων υγείας στη Χιλή για την ανακούφιση των πληγέντων μετά από ένα σεισμό που έγινε εκεί, για να ιδρύσουν ένα σύστημα δημόσιας υγείας και να βοηθήσουν τον πληθυσμό .Από τότε και χωρίς καμία διακοπή και παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε η χώρα, ο «στρατός με λευκές ρόμπες» με χιλιάδες γιατρούς πιστούς στον Ιπποκράτειο Όρκο και με αρχή την διεθνή αλληλεγγύη, έχουν σπεύσει για βοήθεια σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν λαούς που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν επιδημίες ή φυσικές καταστροφές, αλλά αξιοποιώντας και τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, έχουν βοηθήσει στην ίδρυση Σχολών Ιατρικής, αλλά και στην λειτουργία και στις δομές οργάνωσης στα δημόσια συστήματα υγείας σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα λεγόμενου Τρίτου Κόσμου.
ℹ️  Από το 1963, η Κούβα έχει στείλει περισσότερους από 400.000 επαγγελματίες υγείας σε 164 χώρες.
Αυτό σημαίνει διεθνισμός, έμπρακτη αλληλεγγύη, σεβασμός και ανθρωπιά έννοιες δεμένες με την επιστήμη, την αυτοθυσία και τον ορθολογισμό.

Όταν ο Φιδέλ Κάστρο στις 19 Σεπτέμβριου του 2005 ανακοινώνει, σε τελετή αποφοίτησης 1.905 γιατρών που ολοκλήρωναν τις σπουδές τους, τη δημιουργία της διεθνούς οργάνωσης γιατρών «που θα είναι ικανή να καταπολεμήσει το θάνατο», την ίδρυση του Διεθνούς Τάγματος Ειδικευομένων Ιατρών σε καταστάσεις Καταστροφών και Σοβαρών Επιδημιών με το όνομα «Henry Reeve», είχε ήδη θεμελιωθεί με άριστα αποτελέσματα η προσπάθεια ετών.
Στην ομάδα αυτή θα μπορούσαν να συμμετέχουν με άκρως αυστηρά κριτήρια συμπεριλαμβάνοντας τη γνώση της επιδημιολογίας και των ασθενειών, αλλά και δύο γλωσσών, καθώς και άριστη φυσική κατάσταση αλλά και την προθυμία να μεταβούν όπου και αν χρειαστεί, μιας ιατρικής οργάνωσης που θα έχει σκοπό της να βοηθάει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη πλήττεται από φυσικές καταστροφές.
Είχε τονίσει χαρακτηριστικά «θα εκπαιδεύσουμε επαγγελματίες, που θα είναι έτοιμοι να καταπολεμήσουν το θάνατο. Θα αποδείξουμε πως υπάρχει απάντηση σε πολλές τραγωδίες του πλανήτη, πως ο πλανήτης μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερος, θα καταδείξουμε την αξία της συνείδησης και της ηθικής, και θα προσφέρουμε ζωή».
Και ακριβώς αυτό κάνουν. Σε σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες, επιδημίες και ηφαιστειακές εκρήξεις, οι Γιατροί της Κούβας είναι πάντα στη πρώτη γραμμή βοηθώντας τους λαούς σε όλη τη γη, σε όλες τις ηπείρους.
Στην περιπέτεια που περνάει και σήμερα η ανθρωπότητα, οι Ιατρικές Ταξιαρχίες Henry Reeve ανταποκρίθηκαν άμεσα και ουσιαστικά στο κάλεσμα για βοήθεια, σε χώρες της Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής και στην Καραϊβική, αλλά και στην Μέση Ανατολή , για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.Ταξιαρχία Henry Reeve Πίνακας Covid 19

Μέχρι σήμερα 36 Ιατρικές Ταξιαρχίες Henry Reeve, έχουν λάβει μέρος σε αποστολές σε 38 χώρες.
Συνολικά έχουν συμμετάσχει 3.707 γιατροί και επαγγελματίες υγείας
. το 66% είναι γυναίκες

πρωτοβουλία για απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στους Γιατρούς της Κούβας Partito Comunista Italiano

Ευχαριστούμε Κούβα! – Απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στους ΓιατρούςτηςΚούβας! Partito Comunista Italiano

Το Εθνικό σύστημα Υγείας της Κούβας είναι δωρεάν σε όλα τα επίπεδα για ολόκληρο τον πληθυσμό.
Η πρακτική της προληπτικής ιατρικής, η οποία βασίζεται σε ένα πρωτογενές κοινωνικό μοντέλο το οποίο μπορεί να δρα εκπαιδευτικά και προληπτικά, είναι απαραίτητη για την αποφυγή σοβαρών ασθενειών, βασίζεται στην αρχή ότι: Κανείς δεν μένει αβοήθητος σε αυτήν τη χώρα.

ℹ️  Διαθέτει επίσης ειδικευμένα νοσοκομεία και διαγνωστικές μεθόδους για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, επιπρόσθετα την εμπειρία και τον επαγγελματισμό των γιατρών της, οι οποίοι έχουν ενεργήσει σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει. Η Κούβα σώζει Ζωές.  Η Κούβα στέλνει γιατρούς όχι βόμβες.  Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε την πραγματικότητα.

Ναι! να διεκδικήσουμε Νόμπελ για τους Επαναστάτες Γιατρούς.
Στους αυθεντικούς μαχητές της Ειρήνης, του Διεθνισμού, της Αδελφοσύνης και της Ανιδιοτελούς προσφοράς στην Ανθρωπότητα, ως ελάχιστη αναγνώριση του Άθλου τους…!!!

Είναι καιρός πια το Νόμπελ να το δίνουν οι Λαοί!
Να γίνει Άμεσα Άρση στο Άδικο Εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα, το νησί της Ελευθερίας…!!!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ!


Η σελίδα «Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ 2021 – Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021» στο FaceBook

New Star logo

Γραφείο Τύπου NEW STAR
Phone: 210 8640054  – 2108220008  – 2108640017
E-mail: [email protected] 

η στήριξη για Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία της Κούβας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ 2021


 1. ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ
 2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΕΔΕΣΣΑ
 3. ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,
  ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α. ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 4. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 5. ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΤΕΡΕΣΑ,
  ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
 6. ΒΑΛΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ,
  ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΣΠΑΡΤΗ
 7. ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ
 8. ΒΑΡΕΛΑΣ (ΤΑΚΗΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,
  ΖΩΓΡΑΦΟΣ,  Γ.Γ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ &
  ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.
 9. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΠΟΙΗΤΗΣ, ΑΘΗΝΑ
 10. ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ,
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΛΟΓΟΣ, ΑΘΗΝΑ
 11. ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΙΗΤΡΙΑ, ΑΘΗΝΑ
 12. ΒΟΡΕΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΝΑΥΠΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΑΒΑΝΑ
 13. ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 14. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,
  ΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 15. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ,
  ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, Δ/ντρια ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ.Ε.Π. ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑ
 16. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ,
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 17. ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,
  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ «GETULIO VARGAS FOUNDATION»
 18. ΔΙΔΟΥ ΛΙΛΑ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ
 19. ΔΡΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,
  ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε.Κ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 20. ΖΟΡΜΠΑΛΑ ΤΙΝΑ,
  ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
 21. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
  ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑ
 22. ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ
 23. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ του ΜΙΚΗ,
  ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (MikisRadio.com)
 24. ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ
 25. ΙΣΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ,
  ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ – ΠΟΙΗΤΗΣ.ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Λ. (Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών) & της Π.Ε.Λ (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών).
 26. ΚΑΚΑΒΑΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 27. ΚΑΚΑΦΛΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – ΒΙΛΛΗ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ,
  Συντονίστρια στην Ομάδα ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΣΠΑΡΤΗ
 28. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ, ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΑΘΗΝΑ
 29. ΚΑΝΙΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ «ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ», ΚΟΡΙΝΘΟΣ
 30. ΚΑΝΟΥΣΗΣ ΘΑΝΟΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
 31. ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
 32. ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, ΑΘΗΝΑ
 33. ΚΕΛΑΝΔΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ &
  ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.)
  του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ
 34. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ,
  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ NEW STAR
  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ 2021
 35. ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ , ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ
 36. ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΑΘΗΝΑ
 37. ΚΟΥΡΕΜΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ,ΣΠΑΡΤΗ
 38. ΚΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ,
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΠΗΓΗ» ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
 39. ΚΛΩΝΤΖΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ,ΜΠΡΝΟ ΤΣΕΧΙΑΣ
 40. ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΙΑ,
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
 41. ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΑΘΗΝΑ
 42. ΚΩΦΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ,
  πρώην ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
 43. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ,
  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ HELLENIC EUROASIATIC ALLIANCE
 44. ΛΑΠΑΤΣΙΩΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ,
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΧΑΝΙΑ
 45. ΛΕΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ
 46. ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) ΑΘΗΝΑ
 47. ΛEPTAΣ ΤΑΣΟΣ,
  KAΘHΓHTHΣ ΠOΛITIKHΣ OIKONOMIAΣ, ΣKHNOΘETΗΣ
 48. ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (PhD),  ΜΟΣΧΑ
 49. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ
 50. ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΕΜΠ
 51. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
  ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ,
  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΣΠΑΡΤΗ
 52. ΜΑΡΑΚΑ ΕΛΕΝΑ,
  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
 53. ΜΑΥΡΑΚΗ ΙΣΑΒΕΛΛΑ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ
 54. ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ
 55. ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΜΠ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 56. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ ΣΕΣΙΛ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ,
  ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
 57. ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ,
  ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 58. ΜΠΡΑΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,
  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
  ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 59. ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ,
  ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ.ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ
 60. ΝΕΔΕΛΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ
 61. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
  ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Δρ. ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
 62. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΕΛΛΑ,
  ΙΑΤΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ
 63. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΒΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
 64. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΦΟΙΒΟΣ,
  ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ
 65. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ,
  ΘΕΑΤΡΩΝΗΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» ΑΘΗΝΑ
 66. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ,
  ΠΟΙΗΤΡΙΑ – ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ,ΑΡΓΟΛΙΔΑ
 67. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΑΝΗΣ,
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
 68. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 69. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, – ΑΘΗΝΑ
 70. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,
  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ»
 71. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ,ΑΡΚΑΔΙΑ
 72. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,
  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
 73. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΑ,
  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
 74. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ,
  ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΠΟΙΗΤΗΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Canto Mediterraneo Non profit org.
 75. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ,
  ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ – ΣΥΝΘΕΤΗΣ – ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ
 76. ΠΑΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,
  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,
  ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό».
 77. ΠΙΤΛΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ
 78. ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,
  ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 79. ΡΕΖΑΝ ΑΝΝΑ,
  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ,ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΗΠΑ
 80. ΡΙΤΣΟΥ ΕΡΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ,
  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΣΑΜΟΣ
 81. ΣΑΜΟΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ
 82. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ ΑΝΝΙΤΑ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ
 83. ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ ΧΑΜΠΗΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΣ, ΚΥΠΡΟΣ
 84. ΤΣΑΚΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ,
  ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ,ΑΘΗΝΑ
 85. ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 86. ΣΚΑΛΚΩΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,
  ΓΛΥΠΤΗΣ – ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΣΚΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 87. ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,
  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε.Κ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 88. ΣΚΟΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΙΝΑ,
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ
 89. ΣKOYPΛH ΛΙΑΝΑ
  world art dealer. ΠPOEΔPOΣ Greek Association «Μαria Callas»
 90. ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
 91. ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΑΘΗΝΑ
 92. SUAREZ MORENO LETISIA,
  ΚINHΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΡΙΑ STUDIO new star art cinema, ΑΘΗΝΑ
 93. ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ,
  ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑ, ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 94. ΣΥΛΙΒΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ,
  ΕΚΔΟΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΕΤΡΟΝΟΜΟΣ
 95. ΤΖΗΜΑΣ ΘΕΜΗΣ,
  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
 96. ΤΟΣΚΑ ΚΑΜΠΑ ΣΟΥΛΑ, ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
 97. ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,
  ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΟΛΟΣ
 98. ΤΥΜΠΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,
  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε.Κ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 99. ΤΥΠΑΛΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΕΣΤΡΟΣ
 100. ΤΩΜΑΔΑΚΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ,
  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ,ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
 101. ΦΑΜΠΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ,
  ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΣΟΛΙΣΤΑΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
 102. XAΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ,
  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ
 103. ΧΑΛΚΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ,
  ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ,– ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 104. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,
  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΔΟΝ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕ ΑΚΕΛ, ΚΥΠΡΟΣ
 105. ΧΡΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,
  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ