Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κούβα: Καταδικάζει την απόφαση των ΗΠΑ να την επανεντάξουν στη λίστα των «κρατών – χορηγών τρομοκρατίας»

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο των Εξωτερικών της Κούβας καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη και προκλητική κίνηση της κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμπεριλάβει την Κούβα στην λίστα των «κρατών-χορηγών τρομοκρατίας».

Το Κουβανικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει την απόφαση της Ουάσινγκτον ως “κυνική και υποκριτική πράξη” και την λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως «μονομερή κατάλογο» που στερείται οποιασδήποτε «νομιμότητας».

Καταγγέλλοντας την απόφαση των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, η Αβάνα χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Τραμπ ως «αναξιόπιστη, ανειλικρινή και ηθικά χρεωκοπημένη».

«Είναι γνωστό, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το αληθινό κίνητρο γι’ αυτήν την πράξη είναι να θέσει επιπλέον εμπόδια σε οποιαδήποτε προοπτική ανάκαμψης στις διμερείς σχέσεις Κούβας και Ηνωμένων Πολιτειών», σημειώνει το Κουβανικό ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η Κούβα όχι μόνο δεν στηρίζει την τρομοκρατία (την οποία αντιμάχεται σε όλες τις μορφές της) αλλά, αντίθετα, είναι κράτος-θύμα της τρομοκρατίας των ΗΠΑ, υπενθυμίζοντας πως τρομοκρατικές επιθέσεις εκπορευόμενες, στηριζόμενες και χρηματοδοτούμενες από την ιμπεριαλιστική υπερδύναμη έχουν κοστίσει τη ζωή σε 3.478 Κουβανούς, ενώ 2.099 έχουν μείνει ανάπηροι.

Άθλια απόφαση Τραμπ: Επαναφέρει την Κούβα στη λίστα των «κρατών – χορηγών τρομοκρατίας»