Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κούβα: Ο δρόμος ανήκει στους επαναστάτες, όχι στους μισθοφόρους των ΗΠΑ!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενοχλήθηκαν πολύ εδώ και 60 χρόνια από το παράδειγμα της κουβανικής επανάστασης, δήλωσε την Κυριακή 11/7 ο Πρώτος Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, σε ειδική παρέμβαση για να εξηγήσει στους ανθρώπους την πιο πρόσφατη πρόκληση που ενορχηστρώθηκε από αντεπαναστατικές μικρές ομάδες ε την πραγματοποίηση «διαδηλώσεων».

Ο Ντιάζ-Κανέλ κατήγγειλε την χρόνια επιθυμία των ΗΠΑ πρώτιστα να προκαλέσουν μια μαζική κοινωνική εξέγερση στην Κούβα μέσω του πολύχρονου εμπάργκο που συνεχίζεται και γίνεται μεγαλύτερο με την κυβέρνηση Μπαϊντεν.

«Έχουν εφαρμόσει έναν άδικο, εγκληματικό και σκληρό αποκλεισμό, που τώρα εντείνεται σε πανδημικές συνθήκες και εκεί βρίσκεται η φανερή διαστροφή, το κακό όλων αυτών των προθέσεων. Αποκλεισμός και περιοριστικές ενέργειες που δεν έχουν κάνει ποτέ εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας, ούτε εναντίον εκείνων που θεωρούν ως κύριους εχθρούς τους».

«Αν θέλετε οι άνθρωποι να ζουν καλύτερα, άρετε πρώτα το εμπάργκο» που επιβλήθηκε από το 1962 και βρίσκεται μέχρι σήμερα σε ισχύ, πρόσθεσε.

«Υπάρχει μια κουβανο-αμερικανική μαφία που πληρώνει πολύ καλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (…) Χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την κατάσταση στην Κούβα και κάλεσε σε διαδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες της χώρας», είπε ο Κουβανός πρόεδρος.

«Υπάρχουν πολλοί από εμάς, και εγώ πρώτος, που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωή μας για αυτήν την επανάσταση», σημείωσε σε ένα μήνυμά του το οποίο έπειτα επανέλαβε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν και τα ελληνικά ΜΜΕ (πανομοιότυπα!) : «Οργανωμένες κυρίως μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το πρωί.«Κάτω η δικτατορία», «Να φύγουν», ή ακόμη «Πατρίδα και ζωή» (σ.σ. ο τίτλος ενός αμφιλεγόμενου τραγουδιού), φώναζαν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές στο Σαν Αντόνιο ντε Λος Μπάνος, μια μικρή πόλη 50.000 κατοίκων περίπου 30 χλμ. από την Αβάνα. «Ελευθερία» φώναζαν μερικές εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές στο Μαλεσόν, τη διάσημη παράκτια λεωφόρο της Αβάνας.»

Οι άνθρωποι όμως σε όλη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντιάζ Κανελ ο οποίος επισκέφτηκε και την πόλη Σαν Αντόνιο.

Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την Επανάσταση! Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο λαό της Κούβας, ενάντια στο πολύχρονο εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, ενάντια σε κάθε προσπάθεια αντεπαναστατικής παρέμβασης στο όνομα της “ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” για το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει τον δύσκολο επαναστατικό του δρόμο!

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα