Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κούβα: Sars-Cov-2 | Covid-19 | 16-Αυγ-2020

✔️  Η Κούβα αναφέρει 52 νέους ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τον Covid-19
✔️  Η Αβάνα συνεχίζει ως η περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργών περιπτώσεων.
ℹ️  Αυτά μετά την πρώτη εβδομάδα επανενεργοποίησης των περιορισμών στα δυτικά μέρη της χώρας.
✔️  Η χώρα προχωρά σε μια ασύμμετρη αποκλιμάκωση με βάση τη συγκεκριμένη κατάσταση κάθε περιοχής.

Στη χώρα οι θάνατοι παραμένουν 88, χωρίς πρόβλημα τα νέα θετικά κρούσματα (που ήταν 24).
Όλοι (οι 24) είναι κουβανοί πολίτες, εκ των οποίων οι 21 είχαν επιβεβαιωθεί προηγουμένως, ενώ σε τρεις δεν εντοπίστηκε η πηγή μόλυνσης.
Τα περισσότερα βρίσκονται στην Αβάνα (22), ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Artemisa (1) και στην Matanzas (1).

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, η Κούβα μπήκε σε ένα νέο στάδιο περιορισμών στην πρωτεύουσα και εξασφάλισε με περιοριστικά μέτρα και άλλες περιοχές της χώρας όπου υπάρχει αύξηση των περιπτώσεων.
Παράλληλα εργάζεται για ένα δικό της εμβόλιο για την αντιμετώπιση του Covid-19, όπως επιβεβαιώθηκε από αρκετούς επιστήμονες και τον Πρόεδρο Miguel Díaz-Canel Bermúdez στα κοινωνικά δίκτυα.

Ministerio de Salud Pública de Cuba @MINSAPCuba

Se confirmaron 24 nuevos casos de #COVID19, para un acumulado de 3 316 en #Cuba 606 positivos activos 601 con evolución clínica estable 3 pacientes en estado crítico 2 pacientes en estado grave 88 fallecidos 2 620 altas médicas 2 evacuados bit.ly/3h5dEOA

Εικόνα

ℹ️  Αυτή την Παρασκευή (14-Αυγ) κυκλοφόρησε το 5ο εθνικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της νόσου, το οποίο επιβεβαιώνει τις προληπτικές θεραπείες ως αποτελεσματικό τρόπο για την πρόληψη της εξάπλωσης του Sars-Cov-2.
Περιλαμβάνει επίσης ένα ευρύ φάσμα εθνικά παραγόμενων φαρμάκων όπως το CIGB 258, τα οποία έχουν αποδειχθεί χρήσιμα για την αναστολή της προόδου της νόσου.

Επίσης αυτό το Σαββατοκύριακο καταλήχτηκε ότι η σχολική χρονιά θα συνεχιστεί με ιδιαίτερο τρόπο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών θα μπει στις τάξεις την 1η Σεπτεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί.
ℹ️  Δεν περιλαμβάνεται η Αβάνα, η οποία θα έχει ένα ειδικό πρόγραμμα μαθημάτων μέσω τηλεόρασης, θεματικές συζητήσεις και άλλες στρατηγικές έως ότου ομαλοποιηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη.

Πηγή telesurtv.net