Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κούλουμα στο Δήμο Καισαριανής

Πλήθος κόσμου –πάνω από 2.000 συμμετείχαν φέτος στα Κούλουμα του Δήμου Καισαριανής που -όπως κάθε χρόνο γίνονται στα «Ξύλινα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τον οποίο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος.

Σε δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους και όλες, καλή δύναμη, με υγεία και με νέες επιτυχίες στην Καισαριανή, σε όλη την Ελλάδα και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές όποτε κι αν γίνουν. Καλά να περνάτε»

Σε δηλώσεις προέβη και ο Δήμαρχος Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας Σταμέλος: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο δήμος Καισαριανής διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο του Άη Γιάννη. Ο λαός θα γλεντήσει με τα παραδοσιακά Κούλουμα, χθες είχαμε ένα μεγάλο Καρναβάλι στην πόλη μας. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή διασκέδαση και φυσικά ενίσχυση παντού της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν»

Επίσης, παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, στάθηκε στον καθοριστικό ρόλο των εργαζόμενων, των μαζικών οργανώσεων και των φορέων της πόλης, που όπως είπε, τίποτε δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη δική τους καθοριστική συνεισφορά «θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Δήμου που όλες αυτές τις ημέρες βοήθησαν ώστε να γίνουν πραγματικότητα και η χθεσινή και η σημερινή εκδήλωση», είπε.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων: «…σήμερα να διασκεδάσουμε σε αυτό το υπέροχο πάρκο μαζί με τους μουσικούς μας – ήδη απολαύσαμε το χορευτικό του Μικρασιατικού Συλλόγου. Γιατί η ζωή δεν είναι μόνο προβλήματα είναι και αισιοδοξία και αγώνας, είναι και χορός. Γιατί εμείς πολεμάμε και τραγουδάμε για τα δίκια μας. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις, τους μικρούς μαθητές, τους μεγαλύτερους, τους συλλόγους, που έδωσαν την καρδιά τους…. Συνεχίζουμε για ακόμα πιο όμορφα πράγματα. Γιατί όλα μας ανήκουν και τα θέλουμε ολόκληρα! Να είστε όλοι καλά!».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα με ζωντανή μουσική, πολύ χορό και νηστίσιμα εδέσματα που προσφέρονται δωρεάν στο χώρο, χαλβά, ταραμοσαλάτα, ελιές, τουρσιά, θαλασσινά, λαγάνα, κρασάκι και άλλες νηστίσιμες γεύσεις. Και μαζί η παραδοσιακή φασολάδα κλπ «καλούδια» σ’ αυτή τη μάζωξη – λαϊκό γλέντι, στο καταπράσινο και φιλικό για μικρούς και μεγάλους, πάρκο Αϊ Γιάννη

Το ραντεβού μας ανανεώνεται από τώρα και για του χρόνου (καθαρή) Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020.

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog

video [Ομάδα ¡H.lV.S!]

Πληροφοριακό υλικό επίσης εδώ (902.gr) καθώς και στο portal του δήμου Καισαριανής (για τα κούλουμα και για το καρναβάλι της Κυριακής)