Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Αιγαίου του ΚΚΕ: Καταγγέλλει τα παζάρια για το Προσφυγικό πίσω από κλειστές πόρτες

Διπλός εγκλωβισμός και καταστολή το αποτέλεσμα των μέτρων της κυβέρνησης

Ο υπουργός απέκλεισε από τη συνάντηση εκπροσώπους συνδυασμών της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου!
Και επανέλαβε πως θα «τρέξει» ακόμα πιο γρήγορα τα μέτρα, που είναι σε βάρος και των ξεριζωμένων και των κατοίκων των νησιών

Την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργού Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκη, να αποκλείσει εκπροσώπους των συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου από τη χτεσινή συνάντηση που είχε  με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και δημάρχους για το Προσφυγικό, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Είναι απαράδεκτη η ενέργεια του υπουργού Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκη, να αποκλείσει από τη συνάντηση, που είχε με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και δημάρχους των νησιών, τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδυασμών στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ανάμεσα στους αποκλεισμένους ήταν και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στ. Τάσσος.

Συνυπεύθυνος για αυτούς τους αποκλεισμούς είναι και ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, ο οποίος δεν αντέδρασε και τους αποδέχθηκε, αν δεν ήταν προσυνεννοημένοι. Είναι φανερό ότι έχουν πράγματα να κρύψουν και ο υπουργός και ο περιφερειάρχης από τις συνεννοήσεις και τα παζάρια που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Καλούμε το λαό των νησιών να συνεχίσει και να δυναμώσει την πάλη του κατά της πολιτικής του εγκλωβισμού που δημιουργεί η πολιτική της ΕΕ και της λειτουργίας παλιών και νέων hot spots. Να απορρίψει τα διλήμματα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Να γυρίσει την πλάτη στα ακροδεξιά παραληρήματα του περιφερειάρχη και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στις αντικυβερνητικές δηλώσεις και διεκδικήσεις του. Άλλα δηλώνει ότι διεκδικεί δημόσια και άλλα συνεννοείται πίσω από τις κλειστές πόρτες».

kke gia prosfuges

Θυμίζουμε πως το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ν. Μηταράκη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη και δημάρχους από το Βόρειο Αιγαίο για το Προσφυγικό |> Ο λαός των νησιών να απαντήσει στην πολιτική της ΕΕ και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης |<

Μετάβαση στο περιεχόμενο