Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Εκδήλωση για Έλληνες και μετανάστες εργάτες στις 3 Ιούλη, στο Πεδίον του Άρεως

Εκδήλωση για Έλληνες και μετανάστες εργάτες οργανώνει όπως κάθε χρόνο η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το Σάββατο 3 Ιούλη, στο Πεδίον του Άρεως στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Ευελπίδων και Ανδρέα Μουστοξύδου).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., με συζήτηση με εργαζόμενους στις προσφυγικές δομές και υπηρεσίες με θέμα «Η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ανάσα στα αδιέξοδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας». Θα ακολουθήσει ομιλία του Θέμη Γκιώνη, μέλους τoυ ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

🎶  🎤  Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσικά σχήματα μεταναστών και αφιέρωμα σε τραγούδια για την ξενιτιά και τη μετανάστευση.

Παραθέτουμε το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής για την εκδήλωση:

👥  «Εργάτη Έλληνα και μετανάστη,
🔹   Έλα να συζητήσουμε για τα κοινά μας προβλήματα, που δεν γνωρίζουν εθνικότητα, χρώμα, θρησκεία.
▪️   Γιατί όλους μαζί μας καταδικάζουν στη δουλειά από το πρωί έως το βράδυ, χτυπούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μας αφήνουν απροστάτευτους στην πανδημία και σε άλλες φυσικές καταστροφές.
🔹   Γιατί έχουμε κοινό συμφέρον ενωμένοι να αντιπαλέψουμε την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, σήμερα της ΝΔ, χτες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του συστήματος της εκμετάλλευσης, που για τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών, υπολογίζουν τις ζωές και τα δικαιώματά μας ως κόστος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές μας, ότι από τα δισεκατομμύρια που θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηριχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, θα βγούμε κερδισμένοι όλοι. Κάθε εργαζόμενος μπορεί να δει ότι δεν είναι “μια οικογένεια” με τα αφεντικά. Για να έχουν ανάπτυξη των κερδών τους αυτοί, οι εργαζόμενοι φορτωνόμαστε νέα βάρη στις πλάτες μας.
(…)
Έλα να συζητήσουμε για την πραγματική διέξοδο, τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών στον δρόμο της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

🔻 Γιατί η λύση δεν βρίσκεται στις διακρίσεις, στην καταστολή, στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, που καλλιεργεί το ίδιο το σύστημα που θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους. Δεν βρίσκεται στους νόμους που βαφτίζουν ανθρώπους “παράνομους”. Για τους μετανάστες και τις οικογένειές τους που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας βάζουν συνεχή εμπόδια στην απόκτηση αδειών παραμονής και ιθαγένειας για όσους επιθυμούν, και εγκλωβίζουν στα κέντρα – φυλακές της ΕΕ όσους έχουν προορισμό άλλες χώρες.
Γιατί η λύση βρίσκεται στην αναγέννηση του εργατικού κινήματος, στη συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Φεστιβάλ Μεταναστών Αφίσα festival metanaston

Η Αφίσα της εκδήλωσης

Πρόσβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
🚇  Μετρό – γραμμή 1 – σταθμός πλατεία Βικτωρίας.
🚦  Λεωφορεία: 035, 224, Α7, Β5. Τρόλεϊ: 15.