Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ: Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη η εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος

Με την εκδήλωση – παρουσίαση του Λευκώματος «1944. Η Απελευθέρωση της Αθήνας και η ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη. Ντοκουμέντα και διδάγματα» και την πραγματοποίηση συναυλίας – αφιερώματος στο αντάρτικο τραγούδι κορυφώνεται την ερχόμενη Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο Σπόρτιγκ (Ηλία Ζερβού 89, στ. «Αγιος Ελευθέριος») η πολύμορφη δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, τιμώντας τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του ’44.

Στη συναυλία που θα ακολουθήσει την παρουσίαση του Λευκώματος, θα ακουστούν όλα εκείνα τα τραγούδια που είναι «ποτισμένα» από τον τιτάνιο αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, την αθάνατη εποποιία του ΔΣΕ. Θα παρουσιαστούν, επίσης, ένα μικρό δείγμα από τα ρεμπέτικα της Κατοχής και των επόμενων δύσκολων χρόνων, καθώς και διεθνιστικά τραγούδια. Τραγουδούν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Στάθης Δρογώσης, Κώστας Θωμαΐδης, Νατάσσα Μουσάδη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής και Μανώλης Φάμελλος. Η ενορχήστρωση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.

✔️  Στεφάνια στο μνημείο του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., αντιπροσωπεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κόμματος, για το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας.