Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ: Καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαού

Τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και της προσπάθειας κλίματος αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαού, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αυτό, όπως τονίζει, εκφράστηκε και μετά την πρόσφατη κινητοποίηση των φοιτητών, γονέων και εργαζομένων με «κυνήγι» ελέγχων και την προσαγωγή μαθήτριας και φοιτητών που περίμεναν το λεωφορείο. Επίσης,  στέκεται στην αστυνομική βία κατά διαδηλωτών (όπου για το περιστατικό υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση) και ξεκαθαρίζει ότι «κάνουν μεγάλο λάθος αν νομίζουν ότι με την τακτική τους αυτή μπορούν να βάλουν το κίνημα στο γύψο και να επιβάλουν την αντιλαϊκή τους πολιτική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνεχίζεται ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαού.

Στα πλαίσια αυτά μετά το τέλος της κινητοποίησης των Φοιτητικών Συλλόγων, των σωματείων των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ενάντια στην ψήφιση του νέου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, η Αστυνομία εξαπέλυσε κυνήγι ελέγχων και “εξακρίβωσης” στοιχείων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της προσαγωγής στη ΓΑΔΘ, από πέντε άνδρες της ομάδας “Ζ”, μιας μαθήτριας και δύο φοιτητών που περίμεναν το λεωφορείο στην περιοχή της οδού Λαγκαδά.

Το κλίμα αυτό οδηγεί αναπόφευκτα και σε φαινόμενα αστυνομικής βίας όπως αυτή που ασκήθηκε σε διαδηλωτές στο περιθώριο της κινητοποίησης της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κάνουν μεγάλο λάθος αν νομίζουν ότι με την τακτική τους αυτή μπορούν να βάλουν το κίνημα στο γύψο και να επιβάλουν την αντιλαϊκή τους πολιτική. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας, προχωρά με γοργούς ρυθμούς μέτρα και πολιτικές που υποβαθμίζουν τις σπουδές, το μέλλον και τη ζωή τους».