Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΟ Κεντρ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Ο λαός της Θεσσαλονίκης θα απομονώσει και πάλι τις φασιστικές δυνάμεις

Σε ανακοίνωσή της για τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση με καδρόνια, κροτίδες και πυρσούς ενάντια σε φοιτητές, μέλη Φοιτητικών Συλλόγων, που έγινε σήμερα, Τρίτη 28/9/2021, στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Πρόκειται για οργανωμένες ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις που βρίσκονται μακριά και απέναντι από τα προβλήματα της νεολαίας και των μαθητών. Δεν το κρύβουν άλλωστε ούτε με τις δηλώσεις τους, ούτε με τις ανακοινώσεις τους όπως αυτή της νεολαίας της Χρυσής Αυγής που χαιρέτισε την επίθεση!

Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το ρόλο τους ως το μακρύ, βρώμικο χέρι του συστήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι δυνάμεις, λίγες μέρες πριν, είχαν χτυπήσει φοιτητές που μοίραζαν έξω από το σχολείο ενημερωτικά φυλλάδια για τις εξελίξεις στην Παιδεία και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Δεν χωρά εφησυχασμός!

Ο λαός της Θεσσαλονίκης, η νεολαία της περιοχής έχουν απομονώσει ξανά τις ακροδεξιές, εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις και θα το κάνουν και πάλι όποτε προσπαθήσουν να σηκώσουν κεφάλι.

Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργάτες, μαζικά το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο που καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Σύλλογοι Γονέων και μαζικοί φορείς στις 18.30 στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη».

Θεσσαλονίκη: Επίθεση φασιστοειδών σε φοιτητές έξω απ’ το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα

d