Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΟ του ΚΚΕ: Πλατύ πολιτικό άνοιγμα για τον εργάσιμο χρόνο και τη συνδικαλιστική δράση

Εξορμήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Σε όλη τη χώρα απλώνεται η δράση Συνδικάτων και Ομοσπονδιών

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε

🔴 Στην Αθήνα, συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας 🔴

Το ξήλωμα όλων των νόμων που κατοχυρώνουν την απλήρωτη δουλειά και τη ζωή – «λάστιχο» απαιτούν οι εργαζόμενοι
Ένα πλατύ άνοιγμα είναι σε εξέλιξη από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε χώρους δουλειάς και συνοικίες σε όλη τη χώρα, συζητώντας με τον εργατόκοσμο και τη νεολαία για το περιεχόμενο του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου, τις στοχεύσεις του κεφαλαίου και την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ένταση της εκμετάλλευσης που αυτό σηματοδοτεί.

Ήδη πραγματοποιούνται συσκέψεις και εξορμήσεις με το φυλλάδιο του Κόμματος, με τίτλο «Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε», ενώ το σύνθημα αυτό εκπέμπουν οι αφίσες, τα πανό και άλλες μορφές οπτικής προπαγάνδας που καλούν τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν. Παράλληλα, στελέχη του ΚΚΕ περιοδεύουν σε χώρους δουλειάς, συζητώντας με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, τόσο σε σχέση με το νομοσχέδιο όσο και συνολικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να νομοθετήσει ένα αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει τις “ανατροπές του αιώνα” στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση. Μετά τα αντεργατικά μέτρα της περιόδου των μνημονίων, που ψήφισαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις… Μετά τις νέες μορφές εκμετάλλευσης που δοκιμάστηκαν ή γενικεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας… Τώρα η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο, που κατακτήθηκε το 1920, παρουσιάζοντάς το ως “πρόοδο”!», σημειώνεται στο κάλεσμα, ενώ τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος αναλύουν τις αντεργατικές ανατροπές που φέρνει κάθε άρθρο του νομοσχεδίου, δίνοντας απάντηση στην κοροϊδία και τους μύθους που διακινούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Η εκμετάλλευση δεν «διευθετείται» – Καταργείται!
ΚΝΕ: Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε, με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση!

Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ, με αφορμή το νομοσχέδιο – έκτρωμα που θέλει να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση και με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.4σέλιδο ΚΚΕ Σκλάβοι στον 20ο αιώνα δε θα γίνουμε header

Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα

Σε όλη τη χώρα απλώνεται η δράση Συνδικάτων και Ομοσπονδιών
Το ξήλωμα όλων των νόμων που κατοχυρώνουν την απλήρωτη δουλειά και τη ζωή – «λάστιχο» απαιτούν οι εργαζόμενοι

Κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού στη Θεσσαλονίκη
Και σε 10άδες άλλες πόλεις

Στην Αθήνα, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30 στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ κάνουμε τη «νύχτα – μέρα», για να φτάσει παντού αυτό το κάλεσμα, για να ενημερώσουμε πλατιά τους εργαζόμενους. Πρωτοστατούμε στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, σε όλους τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος για να οργανωθεί η πάλη, να προετοιμαστεί μαχητική, απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα.

Το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται. Όσο χρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους για να διαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης!

Ευθύνης απέναντι σε όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς, ταξικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Γιατί σήμερα όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ίδιας της παραγωγής μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή, με πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τους παραγωγούς του πλούτου, τον εργαζόμενο λαό. Αντί γι’ αυτό, ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για να πάνε μπροστά τα κέρδη και τα προνόμια των μεγάλων ομίλων.

Μάχης γιατί δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε ως σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Η επόμενη μέρα της νέας οικονομικής κρίσης δεν μας βρίσκει όλους στο ίδιο καράβι. Τα όσα περιγράφονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί μία ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους, με ένταση της εκμετάλλευσης, με τη γενίκευση νέων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, με μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας.

Τα νέα μέτρα είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, την οποία χαιρέτισαν όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ. Λένε συνειδητά ψέματα όσοι αποθεώνουν το Ταμείο Ανάκαμψης ως «ουδέτερο αναπτυξιακό εργαλείο», όπως η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα. Οι πόροι του Ταμείου θα κατευθύνονται στις μεγάλες εταιρείες της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Ο λαός θα πληρώνει για κάθε εκταμίευση από το Ταμείο της ΕΕ.

Σήμερα, το μεγάλο κεφάλαιο έχει ανάγκη από νέα «όπλα» δίπλα σε όσα ήδη του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο της «διευθέτησης», της ελαστικοποίησης της εργασίας, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, που σήμερα απογειώνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όλα τα μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, που ξηλώνουν ειδικά το δικαίωμα στον σταθερό, ημερήσιο, εργάσιμο χρόνο έχουν στόχο να ρίξουν κι άλλο τους μισθούς, τα μεροκάματα, να εντείνουν την εκμετάλλευση.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη νέα γενιά, που έχει γνωρίσει μόνο την εργασιακή ζούγκλα. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης διαμορφώνει το επόμενο, χειρότερο πλαίσιο δουλειάς και ζωής. Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας ήταν ένα ανάχωμα που έχτισαν με πολλούς αγώνες οι εργαζόμενοι για να έχουν ελεύθερο χρόνο για όποια δραστηριότητα επιθυμούν, καθώς και για να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλειά τους.

Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του – Καμία μόνη της!

Η οργάνωση στα Σωματεία, η συμμετοχή στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες τους, η συμμετοχή στους Συλλόγους Σπουδαστών της Μαθητείας και της Κατάρτισης, στους Φοιτητικούς Συλλόγους είναι τα όπλα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Απέναντι στον πόλεμο, που κήρυξαν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!

  • Οι συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΚΚΕ τις επόμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα:

– Στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
– Στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς.
– Στην Πάτρα, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κύριλλος Παπασταύρου.
– Στη Λάρισα, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης.
– Στα Γιάννενα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος.
– Στο Βόλο, στην παραλία, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς.
– Στη Χαλκίδα, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.
– Στη Λιβαδειά, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.
– Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Αλικαρνασσού, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Σάββας Βασιλειάδης.
– Στην Καβάλα, το Σάββατο 29 Μάη, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θεανώ Καπέτη.
– Στη Ρόδο, το Σάββατο 29 Μάη, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.
– Στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 20.30, θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.
– Στην Κοζάνη, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
– Στη Θήβα, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.
– Στη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.
– Στη Λαμία, στην πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
– Στην Ξάνθη, την Παρασκευή 28 Μάη, θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.
– Στην Ικαρία, στον Χριστό Ραχών, την Κυριακή 30 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλης Μαρούπας.
– Στη Χίο, την Κυριακή 23 Μάη, θα μιλήσει η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.
– Στα Τρίκαλα, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά.
– Στη Σάμο, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλης Μαρούπας.
– Στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Τάσος Τσιαπλές.
– Στην Άμφισσα, στην πλατεία Λαού, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Μπάτσικας.
– Στην Πτολεμαΐδα, την Παρασκευή 28 Μάη, θα μιλήσει ο γραμματέας της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ Θανάσης Χαστάς.
– Στη Λευκάδα, την Τετάρτη 26 Μάη, θα μιλήσει η γραμματέας της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ Ευτυχία Καραβασίλη.
– Στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ Κώστας Κωτσαντής.
– Στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει το μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Γιάννης Λασιθιωτάκης.
– Στην Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο γραμματέας της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ Λαέρτης Ρέγγας.
– Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Ατσαλένιου, την Τετάρτη 26 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει η γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου.
– Στη Σύρο, την Πέμπτη 27 Μάη.
– Στην Κόρινθο, την Παρασκευή 28 Μάη.
– Στη Σπάρτη, την Παρασκευή 28 Μάη.
– Στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 28 Μάη.
– Στο Ρέθυμνο, τη Δευτέρα 31 Μάη.

  • Πικετοφορίες θα γίνουν την Πέμπτη 27 Μάη:

– Στον Πύργο, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ Χρήστος Γιάνναρος.
– Στην Αμαλιάδα, στην πλατεία Αγ. Αθανασίου, στις 20.00, θα μιλήσει ο γραμματέας ΚΟΒ Αμαλιάδας του ΚΚΕ Βησσαρίων Πολύδωρος.
– Στη Ζάκυνθο, στην παλιά Νομαρχία, στις 20.00, θα μιλήσει ο γραμματέας της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ Τάκης Στρούζας.
– Στο Αργοστόλι, στην πλατεία Βαλλιάνου, στις 20.00, ο γραμματέας της ΤΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ Διονύσης Αλιβιζάτος.
– Στο Ληξούρι, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ Παναγής Σωτήρας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πρόωρο θάνατο προκαλούν οι πολλές ώρες εργασίας
745.000 εργαζόμενοι πέθαναν το 2016 από εγκεφαλικό ή καρδιακές παθήσεις εξαιτίας των πολλών ωρών που εργάζονταν

Περισσότερα