Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κρήτη: Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας

Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας αγνοούνταν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όταν και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά λόγω της ισχυρής βροχής.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε. Το όχημα εντοπίστηκε έπειτα από περίπου 35 ώρες ερευνών, σε ένα σημείο που είναι καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό.

Δυστυχώς εν έτει 2019 θρηνήσαμε ακόμη τέσσερα θύματα (μετά τους νεκρούς στη Μάνδρα, στο Μάτι…) λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση, για τις λαϊκές ανάγκες την ίδια στιγμή που γίνονται έργα βιτρίνας, έργα για ταΐζονται μεγαλοεργολάβοι.

Είναι το χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Μάνδρας. «Αμέσως μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήρθε για συζήτηση όχι το πρόγραμμα των αντιπλημμυρικών έργων – ακόμα δεν είχε προλάβει ο κόσμος εκεί να θάψει τους νεκρούς του – αλλά το πρόγραμμα “Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα”. Πρώτος προϋπολογισμός 8.667.000 ευρώ. Για μέτρο σύγκρισης να πούμε ότι ο κόσμος εκεί πνίγηκε για ένα αντιπλημμυρικό που κόστιζε 1.000.000 ευρώ» (από πρόσφατη ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωση Γ. Πρωτούλη).

Η ίδια η αιτία και στην Κρήτη που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. Θύματα και οι 4 νεκροί της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που αδιαφορεί για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική θωράκιση της χώρας και την προστασία των πολιτών