Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΡΕΤΙΝΟΣ: « Οι λαοί θα τερματίσουν στο μαραθώνιο»

Ο Κρετίνος περίμενε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ –και της αξιωματικής αντιπολίτευσης- Αλέξη Τσίπρα στο ΟΡΕΝ. Στήθηκε μπροστά στην τηλεόραση και περίμενε.

Πρώτη, δεύτερη και τρίτη ερώτηση ήταν για τη συμμετοχή του στην πορεία για το Πολυτεχνείο και γιατί σταμάτησε στο Σύνταγμα και δεν συνέχισε μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Ανάμεσα στις απαντήσεις που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας είπε και τα εξής: «Η πορεία του Πολυτεχνείου δεν είναι σαν το Μαραθώνιο, ούτε αγώνας δρόμου για να τερματίσεις στο Καλιμάρμαρο».

Και τότε μέσα στο μυαλό του Κρετίνου καμπάνισε η συζήτηση που είχε παλιότερα με αγωνιστή της αντιδικτατορικής οργάνωσης «Δημοκρατική Άμυνα». Αυτός ο εμβληματικός αγωνιστής είπε, σε ανύποπτο χρόνο, στον Κρετίνο: «Η ιστορία γράφεται από αθλητές μεγάλων αποστάσεων. Από δέκα χιλιόμετρα και πάνω και προπάντων με το μαραθώνιο δρόμο».

Ο Κρετίνος είχε τις αντιρρήσεις του και ρώτησε εκείνο τον αλύγιστο αγωνιστή: «Δηλαδή ο σοβιετικός Βαλερί Μπορζώφ, που τερμάτιζε πρώτος στα εκατό και διακόσια μέτρα με τα χέρια ψηλά, αφήνοντας πίσω τους Αμερικανούς, δεν έγραψε ιστορία;» ρώτησε τον αντιχουντικό αγωνιστή. «Αυτές ήταν σημαντικές επιτυχίες που συμπληρώνουν την ιστορία» έλεγε ο χαλκέντερος αγωνιστής της αντιδικτατορικής πάλης.

Ο Κρετίνος τα έφερνε στο νού του και έλεγε μέσα του: «Ο Τσίπρας περιορίζεται στις επιτυχίες των μικρών αποστάσεων. Άρα δεν μπορεί να γράψει ιστορία, αφού δεν είναι αθλητής αντοχής και των μαραθωνίων!».

Και μέσα σε αυτό το νεφέλωμα των σκέψεών του ο Κρετίνος αναφώνησε: «Ο Ελληνικός λαός, όπως και όλοι οι λαοί, θα τερματίσουν το μαραθώνιο!»