Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κριτήριο ψήφου, το μένος τους

Μέσα σε ένα μήνα, η δημοτική αρχή της Πάτρας ήρθε τουλάχιστον τρεις φορές αντιμέτωπη με τις συκοφαντίες και τη συντονισμένη επίθεση των υποψηφίων όλων των υπόλοιπων παρατάξεων.

Η πρώτη ήταν με αφορμή τη ματαίωση της συναυλίας ενός metal συγκροτήματος σε χώρο εκδηλώσεων του δήμου. Με πρώτο βιολί τον ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι και ο Ηλιόπουλος από την Αθήνα έκανε δήλωση!), έγινε προσπάθεια να αποδοθεί η ευθύνη στο δήμο και μάλιστα με πρόθεση, κατηγορώντας τον για …ψηφοθηρική λογοκρισία. Βολεμένοι από τη στοχοποίηση του δημάρχου, όλοι οι άλλοι υποψήφιοι σιγόνταραν την αθλιότητα, που έγκαιρα απαντήθηκε από το δήμο και αποδείχθηκε κάλπικη μέχρι κεραίας.

Ακολούθησε νέα επίθεση, σε ενιαία γραμμή, με αφορμή την κατάσχεση που έκανε ο δήμος για οφειλές, από το λογαριασμό ενός «συνταξιούχου». Και τι δεν γράφτηκε μέσα σε λίγες ώρες για τον «ανάλγητο» δήμο, που άλλα λέει κι άλλα κάνει, για τον κομμουνιστή δήμαρχο που δημεύει περιουσίες συνταξιούχων. Και πάλι όμως, άνθρακες ο θησαυρός. Γρήγορα αποδείχθηκε ότι ο …άπορος συνταξιούχος ήταν μεγαλοεπιχειρηματίας της περιοχής που χρωστούσε τα μαλλιοκέφαλά του στο δήμο και ότι ο δήμαρχος εκτελούσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατασχέσεις οφειλών από ένα μεγάλο ποσό και πάνω.

Το μένος τρίτωσε την περασμένη βδομάδα, όταν ξανά όλες οι παρατάξεις μαζί «την έπεσαν» στον δήμαρχο επειδή ταυτίστηκε με τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της πόλης και γύρισε την πλάτη στον Αμερικανό πρέσβη που επισκέφτηκε την Πάτρα, με πρόσχημα έναν ποδηλατικό αγώνα. Οι απαντήσεις στους κολαούζους υποψήφιους των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ένας δήμαρχος μπορεί και να μην κάνει επικύψεις στους μακελάρηδες των λαών, δόθηκαν και ήταν πληρωμένες.

Και μόνο το γεγονός όμως ότι ο κομμουνιστής δήμαρχος καταφέρνει να τους συνασπίσει όλους εναντίον του, ΣΥΡΙΖΑίους, σοσιαλδημοκράτες, δεξιούς, ακροδεξιούς και δε συμμαζεύεται, κάτι δείχνει.

Οπως κάτι δείχνει το γεγονός ότι ο δήμαρχος δικάζεται τη Δευτέρα επειδή πήγε κόντρα σε κάθε μηχανισμό και μετέτρεψε έναν σκουπιδότοπο σε ένα υπέροχο πάρκο για το λαό. Η ομοφωνία όλων των άλλων υποψηφίων ενάντια στη δημοτική αρχή πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό της Πάτρας, που έχει κάθε λόγο να επανεκλέξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο τιμόνι του δήμου.

Πηγή: Ριζοσπάστης