Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας – 21 μεταφέρονται σε νοσοκομεία

Σοβαρό θέμα με κρούσματα κορονοϊού προκύπτει ξανά σε γηροκομείο  στο κέντρο της Αθήνας, στον Άγιο Παντελεήμονα, μία ακόμα απόδειξη ότι δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα στις δομές πρόνοιας με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει βαριές ευθύνες για αυτό.

Όπως έγινε γνωστό στο γηροκομείο «Αττική», στο κέντρο της Αθήνας, έχουν εντοπισθεί 32 κρούσματα κορονοϊού και 21 άτομα μεταφέρονται σε νοσοκομεία.  Συνολικά έγινε έλεγχος σε 100 ανθρώπους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε μετά από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο. Υπάρχει έντονη ανησυχία για αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις επόμενες ώρες.

Στο γηροκομείο πήγε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτική Προστασίας. Αρκετά σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση στο γηροκομείο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καθώς «το 80% των φιλοξενουμένων στην δομή έχει υποκείμενα νοσήματα» και πρόσθεσε ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά». Συγκεκριμένα δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης πως «υπάρχει μία επιδημία αρκετά σοβαρή, που αφορά περίπου το 50% των τροφίμων. Ελέγχονται όλοι, υπάλληλοι και υγειονομικό προσωπικό. Θα διακομιστούν στο νοσοκομείο τα σοβαρά περιστατικά. Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως είναι από το προσωπικό. Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς, το 80%, είναι κατακεκλιμένοι». 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αρκέστηκε να δηλώσει πως «έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση» και πως «21 άτομα μεταφέρονται σε νοσοκομεία».