Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κρούσματα σε εργαζόμενους ου «Παπαγεωργίου» από τα υγειονομικά πρωτόκολλα – κουρελόχαρτα

Τα 9, μέχρι και χτες, επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έρχονται να αναδείξουν ότι τα διάφορα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, καθόλου δεν διασφαλίζουν τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Ειδικά όταν αυτά αφορούν ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που νοσεί ήδη βαρύτατα λόγω της έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης και της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Από την περασμένη Τετάρτη που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα και από τους ελέγχους που ακολούθησαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών τους, συνολικά 9 εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο τμήμα αποστείρωσης) βρέθηκαν θετικοί στον ιό και τέθηκαν σε 14ήμερη καραντίνα. Σε καραντίνα τέθηκαν επίσης περίπου 20 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα.

Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου κουνούν το δάχτυλο στους επικριτές και ισχυρίζονται ότι το πρωτόκολλο εφαρμόστηκε κατά γράμμα. Δηλαδή, ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι που επέστρεψαν από άδεια προσήλθαν στο νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με εργαζόμενους του νοσοκομείου, μόνο ο ένας από τους υγειονομικούς, το τελευταίο θετικό κρούσμα που διαγνώσθηκε το Σάββατο, βρέθηκε θετικός μετά από την επιστροφή του από άδεια. Και αυτός ακόμα μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του μοριακού ελέγχου δούλεψε κανονικά στο πόστο του. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι παρουσίασαν συμπτώματα κατά την εργασία τους τις προηγούμενες μέρες. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίστηκαν και χτες.

Το Σωματείο Εργαζομένων ζητά καθολικό έλεγχο όλων των εργαζομένων σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι δειγματοληπτικό. Επίσης, ζητά να ελέγχονται όλοι οι ασθενείς που κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο και όχι μόνο τα περιστατικά που χρειάζονται προεγχειρητικό έλεγχο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μετατέθηκε για την επόμενη βδομάδα η έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» ως νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό. Θα είναι το τρίτο νοσοκομείο αναφοράς, μετά το ΑΧΕΠΑ και το «Γ. Παπανικολάου».

Πηγή: 902.gr