Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κυβέρνηση-Δημοτική Αρχή Καισαριανής: Συμφωνία κυρίων εν μέσω Covid-19 για Κοντέινερ κλουβιά.

Ενώ το δούλεμα και η αναλγησία από την κυβέρνηση σχετικά με την ατομική ευθύνη κατά το άνοιγμα των σχολείων δίνει και παίρνει, με τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας κυριολεκτικά στο βρόντο και την επιστημονική αναλογία των 5μ2 για κάθε μαθητή/εκπαιδευτικό ανά τάξη να μην τηρείται ούτε στο 1/10, με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής (αλκοολούχα διαλύματα, μάσκες, γάντια, κά) εν ανεπαρκεία και τις διαδικασίες μαζικών μόνιμων διορισμών –τουλάχιστον των χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στις καλένδες, έχουμε και τους «πρόθυμους» της τοπικής διοίκησης να σιγοντάρουν –κάποιοι μάλιστα από θέση πρώτου βιολιού.

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής

Σήμερα το πρωί τοποθετούνται, ξεκινώντας από το 1° νηπιαγωγείο, στο συγκρότημα Βενιζέλου, τα κοντέινερ που βαφτίστηκαν αίθουσες διδασκαλίας. Συνολικά με βάση την συμφωνία της Δημοτικής Αρχής με την Κυβέρνηση θα τοποθετηθούν 6 τέτοια κλουβιά.

✔️  3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

 • 3 χρόνια τώρα μετά τη θέσπιση της δίχρονης προσχολικής αγωγής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κρατικός σχεδιασμός για την εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων ήταν Κοντέινερ μέσα σε όλα τα σχολεία.. ακόμα και σε γυμνάσια – λύκεια!
 • 3 χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ για χτίσιμο νέων σχολείων, για δέσμευση οικοπέδων.
  Λεφτά όμως και αυτά τα 3 χρόνια δόθηκαν για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, για την χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων,… όχι όμως για τη δημόσια Παιδεία ή τη δημόσια Υγεία.

✔️  Η ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι Δημοτικές Αρχές που πίνουν νερό στησυνεργασία με τις κυβερνήσεις και λοιδορούν τους μαζικούς φορείς της πόλης έβαλαν και βάζουν πλάτη να πείσουν τους γονιούς ότι αυτές οι υποδομές είναι σύγχρονες και ασφαλείς!
Τους αρκούσε να φύγει από πάνω τους ένα κομμάτι της ευθύνης της προσχολικής αγωγής.
Όμοια σκέφτεται και η Δημοτική αρχή του κου Βοσκόπουλου που χειροκρότησε αυτές τις αίθουσες και παράλληλα βομβαρδίζει με βιντεάκια τους δημότες ότι κατάφερε να πάρει όλα τα παιδιά … στους παιδικούς σταθμούς. Τα υπόλοιπα 100 τα πήγε απλά. στα κοντέινερ.Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής

✔️  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Ούτως ή άλλως από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε, από τις πολλές που κυκλοφορούν σήμερα, φαίνεται καθαρά ότι:

 1. Οι αίθουσες αυτές είναι πολύχρωμος τσίγκος και καμία σχέση δεν έχουν με τίποτα το σύγχρονο!
  Η ίδια η ΚΤΥΠ ΑΕ δεν τις τοποθετούσε, μέχρι σήμερα, παρά μόνο μετά από φυσικές καταστροφές ως έκτακτη ανάγκη.
 2. Δεν συνδέονται με κεντρική θέρμανση -και η θέρμανση και η ψύξη τους (αφού θα είναι πιο εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες σε σχέση με τις κανονικές αίθουσες) θα καλύπτονται με κλιματιστικό.
  Ιδίως υπό καθεστώς Covid 19 αυτό σημαίνει κλειστοί χώροι, με αέρα που θα ανακυκλώνεται.
 3. Οι αίθουσες αυτές που είναι συνολικά 36τμ (μαζί με κουζινάκι και WC) θα χωρέσουν 25 νήπια και δύο νηπιαγωγούς.
  Εκεί μέσα θα διαβάζουν, θα σιτίζονται, θα ξεκουράζονται τα νήπια, αλλά η κυβέρνηση πρόβλεψε να τους στείλει … μάσκα!
 4. Η τοποθέτηση δύο τέτοιων αιθουσών μέσα στην αυλή του 1ου νηπιαγωγείου κάνει τον περιορισμό του αύλειου χώρου του συγκροτήματος μια άκρως επικίνδυνη υπόθεση τόσο για πιθανά ατυχήματα, όσο και για την εφαρμογή ξεχωριστού προαυλισμού που προβλέπεται στα μέτρα για τον περιορισμό του συνωστισμού και της διάδοσης του Covid-19.

Δημοτική Αρχή Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος Κοντέινερ κλουβιά

Η φετινή χρονιά δεν θα μοιάζει με καμία προηγούμενη χάρη στην πολιτική και αυτής της κυβέρνησης στην Υγεία, την Παιδεία και τις εργασιακές σχέσεις.
Καλούμε όλους τους γονείς μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τους να επιβάλλουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών που έχουν τα παιδιά τους.
Να καταδικάσουν όσους βάζουν πλάτη για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ @ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

🔻  Από τη μεριά μας θα επιμένουμε να βάζουμε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, να αποκαλύπτουμε όλους τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς, να υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα γονιών και εκπαιδευτικών:

 • Για ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6, αποκλειστικά μέσα στο δημόσιο, δωρεάν Νηπιαγωγείο με όλες τις υποστηρικτικές Δομές σε πλήρη ανάπτυξη.
 • Για μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
 • Για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με κτιριακές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

31/8/2020

🆘  ΛΣ Καισαριανής – για την τοποθέτηση των κοντέινερ 31-Αυγ-2020