Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κυβέρνηση: Κάνει πως δεν γνωρίζει τον ένοχο που χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στην κακοκαιρία

Την «ενόχλησή» του για το «πινγκ πονγκ» των ευθυνών, στο οποίο επιδόθηκαν οι αρμόδιοι, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, ακολουθώντας όμως την ίδια άθλια τακτική. Παράλληλα προκειμένου να χρυσώσει το «χάπι», δήλωσε πως «εξετάζεται» η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φλεβάρη για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ – πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους, γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τα Δασαρχεία, τις Περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων», τόνισε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, λες και το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν είχαν ρεύμα και θέρμανση μέσα στον χιονιά οφείλεται σε «κενά» της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το συγκεκριμένο ζήτημα των αρμοδιοτήτων «θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο». Φυσικά, ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα πατάει και θα επεκτείνει μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές που υπονομεύουν κάθε έννοια πολιτικής προστασίας, όπως ο τελευταίος νόμος που μειώνει το σχετικό προσωπικό και τη χρηματοδότηση, στο όνομα της εμπλοκής ιδιωτών και ΜΚΟ στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας.

Στο πλαίσιο δε της δικομματικής διαμάχης για το ποιος έχει μεγαλύτερες ευθύνες για την υλοποίηση της εγκληματικής πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, που πιστά εφάρμοσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, επισήμανε πως οι επενδύσεις στον ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%. «Τα λέω αυτά σε όσους μας ασκούν σήμερα κριτική αλλά μας παρέδωσαν το 2019 μία ΔΕΗ στα όριά της χρεοκοπίας και έναν ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος δεν είχε καν φροντίσει να κάνει παραγγελίες στύλων τότε για να μπορεί να ανταποκριθεί στις άμεσες τρέχουσες ανάγκες της Επιχείρησης», είπε.

Επίσης, ανακοίνωσε πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και του ζήτησε ως μία «κίνηση καλής θέλησης» να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φλεβάρη για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες.

«Δεν είναι ώρα για ευθύνες»…

Ακόμη πιο προκλητικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για «ένα πρωτόγνωρο καιρικά φαινόμενο, από τα πιο σφοδρά των τελευταίων 40 ετών», προκειμένου να δικαιολογήσει την «ακραία» αδιαφορία της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού που οδήγησε να χαθούν ανθρώπινες ζωές και χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κάποια παραίτηση και ποιος ευθύνεται για τα προβλήματα που προέκυψαν στην ηλεκτροδότηση δήλωσε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών και πως πρόκειται για πολύ δύσκολη κατάσταση. «Όταν γίνεται αυτός ο τιτάνιος αγώνας να επισκευαστούν βλάβες, δεν μπορούμε να αναζητούμε ευθύνες αυτή την ώρα της μεγάλης προσπάθειας. Να τελειώσει η προσπάθεια και τότε μπορούμε να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε.

Πηγή: 902.gr

Παραμύθι: Το γαϊτανάκι της φιλίας, της Ανθής Παρασκευοπούλου