Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Μπιζνες» και συνεργασία με τους φονιάδες του λαού της Υεμένης

Την πρόθεση της Ελλάδας να παράσχει κάθε βοήθεια στα πολεμικά σχέδια των αμερικανονατοικών στη Μέση Ανατολή και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή επιβεβαίωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι μπίζνες για λογαριασμό του κεφαλαίου, που πάνε χέρι – χέρι με την ενεργότερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε μια σειρά μέτωπα, ήταν ο βασικός στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία. Μετά τη συνάντηση με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Κυβέρν, ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως η σημερινή επίσκεψη «αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού, της άμυνας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Dr Majid bin Abdullah Al Qasabi, ο πρωθυπουργός απεύθυνε πρόσκληση στις επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας και στο κρατικό Fund να επενδύσουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους έξι μήνες».

Την ίδια ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης διαφημίζει την χώρα ως προορισμό επενδύσεων για τα πετροδολάρια των σαουδαράβων κροίσων διευρύνοντας την «συνεργασία Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας», λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην πολύπαθη Υεμένη, η ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησε η κόλαση του πολέμου συνεχίζεται.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, σε ανακοίνωση τους τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν «την μεγάλη ανησυχία τους μπροστά στη σημαντική κλιμάκωση της βίας στη Νεμ και στην Τζουφ», στο βόρειο τμήμα της Υεμένης, καθώς και για «τις συνέπειες που έχει στους αμάχους, χιλιάδες εκ των οποίων εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών».

Η Σαουδική Αραβία ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, πολλών εκ των οποίων ήταν παιδιά και τον εκτοπισμό από τις εστίες τους περισσότερων από 4 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το καθεστώς του Ριάντ και οι σύμμαχοι του – με την πλήρη ανοχή των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας – είναι υπεύθυνο για σειρά εγκλημάτων πολέμου κατά του λαού της Υεμένης από το 2015 και μετά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Τάϊμς της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 2018, ερευνητές του ΟΗΕ συνέταξαν έκθεση στην οποία αναφέρονται φρικιαστικά εγκλήματα των στρατιωτικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Υεμένη. Πέραν των αεροπορικών βομβαρδισμών που ισοπέδωσαν πόλεις και χωριά με άμαχο πληθυσμό, στην έκθεση περιλαμβάνονται αποδείξεις βιασμών και απάνθρωπων βασανιστηρίων, ακόμη και σε παιδιά ηλικίας 8 ετών!

Αλήθεια, το ζήτημα της Υεμένης συμπεριλαμβάνονταν στο μενού των συζητήσεων του έλληνα πρωθυπουργού στο Ριάντ; Ή μήπως, μπροστά στα πετροδολάρια και την ικανοποίηση των αμερικανονατοικών σχεδιασμών, τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν μιαν ασήμαντη λεπτομέρεια…