• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθεί να αναθερμάνει τα δικά της κάλπικα διλήμματα

Nα «ξαναζεστάνει» τα πλαστά εκβιαστικά διλήμματα, τα κάλπικα δίπολα και το εμπόριο ελπίδας προσπαθεί εναγωνίως ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι δήλωσε πως «οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιούλη».

Ανακοίνωσε επίσης πως τη Δευτέρα 10 Ιούνη θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. «Αποφασίσαμε να οδηγήσουμε την χώρα πρόωρα αλλά συντεταγμένα στις κάλπες», είπε.

Με αφορμή το μπαράζ νομοσχεδίων και τροπολογιών που κατατέθηκαν στο «παρά πέντε», ισχυρίστηκε πως «δεν μιλάμε για ρουσφέτια, μιλάμε για κοινωνικές ανάγκες» που «αφορούν τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας».

Θέλοντας να αποδείξει τάχα την «κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης και να αναπαράγει ένα αφήγημα «μεσαίας τάξης», ανακοίνωσε πως πριν κλείσει η Βουλή, η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του Αφορολόγητου, που έχει προνομοθετηθεί για το 2020. Κάλεσε, μάλιστα, τη ΝΔ να αναθεωρήσει την απόφασή της να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή και να έρθει να ψηφίσει αυτή την τροπολογία, «για να αποδείξει ότι λέει αλήθεια» για το Αφορολόγητο.

Προκειμένου να ενισχύσει τη λογική του «μικρότερου κακού», ανέφερε πως αυτά που προβάλλονται τις τελευταίες μέρες ως επιφυλάξεις ή ενστάσεις από μερίδα των δανειστών, οφείλονται στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο «άνοιξε την όρεξη» σε «ακραίους συντηρητικούς κύκλους» των Βρυξελλών.

Πηγή: 902.gr