Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ: Καταγγέλλει την κυβέρνηση του Περού για προώθηση της ξενοφοβίας

✔️  Ενώ αποκαλύπτει τα ψέματα του αντιδραστικού Κολομβιανού Προέδρου

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας έχει προκαλέσει η στάση της περουβιανής κυβέρνησης, που καταγγέλλεται ότι τις τελευταίες μέρες υποθάλπει ξενοφοβικές επιθέσεις κατά Βενεζουελάνων μεταναστών στο Περού. Από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφονται ξυλοδαρμοί στο δρόμο αλλά και απειλές από αστυνομικούς σε Βενεζουελάνους πλανόδιους πωλητές, που προσπαθούν να κερδίσουν λίγα χρήματα για την επιβίωσή τους.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι η στάση αυτή της κυβέρνησης του Περού, να μην τηρεί υποχρεώσεις που εκπορεύονται από τις διεθνείς Συνθήκες και να προωθεί την ξενοφοβία και ρατσιστικές συμπεριφορές, «εντάσσεται στο σχεδιασμό της επιθετικότητας ενάντια στη Βενεζουέλα, που στηρίζουν επίσης σειρά ρατσιστικών κυβερνήσεων της περιοχής, σε αγαστή συνεργασία με τη βενεζουελάνικη πραξικοπηματική αντιπολίτευση».

Την ίδια στιγμή καταγγέλλει ότι η περουβιανή κυβέρνηση θέτει και εμπόδια σε προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας για τον επαναπατρισμό όσων Βενεζουελάνων το επιθυμούν, για παράδειγμα μη παρέχοντας υπηρεσίες αεροδρομίου σε ναυλωμένα σκάφη για τη μεταφορά των πολιτών.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι στη Βενεζουέλα ζει μια κοινότητα άνω των 300.000 ανθρώπων με καταγωγή από το Περού, οι οποίοι δεν υφίστανται κανενός είδους διάκριση.

Να σημειωθεί ακόμα πως μέσω της αντιπρόεδρου Ντέλσι Ροντρίγκες, που μίλησε την Παρασκευή από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η βενεζουελάνικη κυβέρνηση κατήγγειλε τον αντιδραστικό Πρόεδρο της Κολομβίας, Ιβαν Ντούκε, ότι παραπληροφορεί τον Οργανισμό. Μιλώντας στη ΓΣ του ΟΗΕ, ο Ντούκε εμφάνισε ως απόδειξη της παρουσίας Κολομβιανών ανταρτών στη Βενεζουέλα σήμερα, φωτογραφίες του 2013 μέσα στην Κολομβία. Σε αντιπαραβολή η Ροντρίγκες έδειξε πρόσφατες φωτογραφίες του Χουάν Γκουαϊδό, αχυράνθρωπου των ΗΠΑ και της ΕΕ και αυτοανακηρυχθέντος Προέδρου της Βενεζουέλας, με τη συμμορία των Κολομβιανών εγκληματιών – παραστρατιωτικών ναρκεμπόρων «Λος Ραστρόχος», όπως επίσης αποδείξεις για στρατόπεδα που εκπαιδεύουν μισθοφόρους για να επιτίθενται από την Κολομβία στη Βενεζουέλα, με στόχο την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.