Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου»

Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος της πορείας του Πολυτεχνείου και η λογική περιορισμού και απαγορεύσεων εκφράστηκε στη Βουλή δια στόματος Κυρ. Μητσοτάκη με τρόπο προκλητικότατο. «Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά, δεν θα επιτρέψει καμία πορεία. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και όσοι πρωταγωνίστησαν [στο Πολυτεχνείο]» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία.

Και συνέχισε προκλητικά και απειλητικά, με πρόσχημα την πανδημία : «Εν μέσω πανδημίας μιλούν ακόμα για πορεία Πολυτεχνείου. Παραβλέποντας ότι δεν υπήρχαν εκδηλώσεις για καμία επέτειο. Ρισκάρετε να μετατρέψετε μια πορεία τιμής σε μια πορεία πόνου. Μπορούμε να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με ένα στεφάνι στο Πολυτεχνείο και να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε πορεία και ότι δεν ενθαρρύνετε κανέναν να κατέβει. Όπως πήραμε απόφαση να μην γίνει η παρέλαση έτσι παίρνουμε απόφαση να μην γίνει και η πορεία του Πολυτεχνείου. Αυτό θα ήθελαν και εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στην εξέγερση».

«Μια πορεία τιμής, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε πορεία πόνο για τη δημόσια υγεία».

Η απάντηση στον πρωθυπουργό δόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις κινητοποιήσεις  που έγιναν με όλα τα μέτρα προστασίας. Το ταξικό εργατικό κίνημα πήρε και παίρνει τα μέτρα να προστατεύσει τη ζωή των ανθρώπων. η κυβέρνηση είναι αυτή που προσπαθεί να ενοχοποιήσει μια πορεία που θα γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας, τη στιγμή που αδιαφορεί για μέτρα σε βασικές εστίες διασποράς του ιου (εργοστάσια, μεγάλοι εργασιακοί χώροι, μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ)

 

 

 

 

 

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη