Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κυρ. Μητσοτάκης: Επίκληση «ατομικής ευθύνης» και συστάσεις στους ανεμβολίαστους

Η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» και οι συστάσεις στους ανεμβολίαστους είναι το μόνο «μέτρο προστασίας» που συνεχίζει να επιστρατεύει η κυβέρνηση μπροστά στην επικίνδυνη έξαρση της πανδημίας, θεωρώντας όλα τα υπόλοιπα και κυρίως τη θωράκιση του συστήματος Υγείας ως περιττό «κόστος».

«Θα ζητήσω και πάλι απ’ αυτούς που το σκέφτονται, να εμβολιαστούν, για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες που θα μπορούσαμε να προλάβουμε και να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία», είπε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας σε ημερίδα της Βουλής σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Συνοψίζοντας τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, δηλαδή τα νέα χαράτσια και τα sms στους μη εμβολιασμένους αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν». Πρόσθεσε δε ότι «οι εμβολιασμένοι δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν με τον εμβολιασμό τους», ενώ «οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο». Επίσης, συνέστησε «να κάνει την τρίτη δόση το συντομότερο όποιος έχει συμπληρώσει 6μηνο».

«Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα ανθρωποκεντρικό και όχι ασθενοκεντρικό σύστημα Υγείας για να μη νοσούν οι πολίτες», σημείωσε, επιμένοντας να βαφτίζει πρόληψη την «ατομική ευθύνη». Άλλωστε, ακριβώς αυτή η επικίνδυνη τακτική που αναγορεύει τα πάντα σε «ατομική υπόθεση» είναι που έχει υπονομεύσει τους τόσο αναγκαίους εμβολιασμούς.

Κατόπιν όλων αυτών και αξιοποιώντας διάφορες ανορθολογικές θεωρίες που με ευθύνη της κυβέρνησης ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας, ζήτησε «να μη διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας», προκειμένου να εμφανίσει ως μονόδρομο αυτή την πολιτική που βάζει στο ζύγι του «κόστους – οφέλους» κάθε λαϊκή ανάγκη.

Πάντως, το γεγονός πως ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, τη στιγμή που τα νοσοκομεία έχουν αναστείλει σχεδόν κάθε ιατρική πράξη που δεν αφορά την πανδημία, λόγω της τραγικής κατάστασης του συστήματος Υγείας, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί.

Πηγή: 902.gr

vivlio mpelogiannis