Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κυρ. Μητσοτάκης: Με αγωνία για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και στο νέο διάγγελμα


Με άλλο ένα από τα συνηθισμένα του διαγγέλματα, πανομοιότυπο με τα προηγούμενα, και με μόνη αγωνία το πώς θα ανοίξει ο Τουρισμός με τα γνωστά «πρωτόκολλα – λάστιχο», ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε χτες να ξανασερβίρει στο λαό το επικίνδυνο για την υγεία του παραμύθι ότι εμβόλια, αυτοδιάγνωση και …καλός καιρός αρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Κι αυτό την ώρα που η απουσία ουσιαστικών μέτρων οδηγεί καθημερινά εκατοντάδες στη διασωλήνωση και δεκάδες στο θάνατο.

ΚΚΕ logo

Ίδιο διάγγελμα με πριν έναν χρόνο,
όταν η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη

Σε σχόλιό του για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Ο πρωθυπουργός σήμερα έκανε σχεδόν το ίδιο διάγγελμα όπως πριν έναν χρόνο, σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην υπάρχουν καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, δεκάδες νεκροί και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σαν να μην έχει μετατραπεί το δημόσιο σύστημα Υγείας σε σύστημα μίας νόσου.
Η κατάσταση όμως δεν είναι όπως πριν έναν χρόνο, είναι πολύ χειρότερη. Η λογική του πρωθυπουργού ότι “με εμβόλια και self tests τελειώνει η πανδημία” είναι παραπλανητική και επικίνδυνη.
Το πρόβλημα για το λαό δεν είναι μόνο το πώς και πού θα γιορτάσει το Πάσχα, αλλά πώς θα προστατευτεί η ζωή του, πώς θα θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, πώς θα προχωρήσει ο μαζικός εμβολιασμός, αλλά και πώς θα υλοποιηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία που ετοιμάζονται να ανοίξουν. Παρά τον αναγκαίο μαζικό εμβολιασμό, τα παραπάνω μέτρα παραμένουν αναγκαία και επείγοντα, και αν είχαν προχωρήσει, μια σειρά δραστηριότητες θα μπορούσαν να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα ή να μην είχαν κλείσει καθόλου.
Για όλα αυτά, όμως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην κάνει τίποτα.
Αντίθετα, η αγωνία της είναι μόνο να ανοίξει ο Τουρισμός και συνολικά η καπιταλιστική οικονομία, με “αυτοδιάγνωση” για τους εργαζόμενους και τα γνωστά πρωτόκολλα – “λάστιχο”, που ωφελούν μόνο τις τουριστικές και μεταφορικές εταιρείες, τους επιχειρηματικούς ομίλους».Μητσοτάκης-Mhtsotakis- KO 8-Dic-2020

Μια από τα ίδια

«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self tests, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά, όταν το ένα θλιβερό ρεκόρ σπάει μετά το άλλο. Σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης ισχυρίστηκε ότι «η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων», ενώ χαιρέτισε την «αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών», που η κυβερνητική πολιτική έχει γονατίσει.
Σαν να μην υπάρχει η ανάγκη επιπλέον μέτρων θωράκισης του συστήματος Υγείας, ανήγαγε σε μείζον το πού θα γιορταστεί το Πάσχα, ανακοινώνοντας ότι δεν θα επιτραπούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ώστε μετά το Πάσχα να αρθούν τα μέτρα, με το βλέμμα στραμμένο στις μπίζνες των τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων.

Ταυτόχρονα βρήκε να στοχοποιήσει ως βολικούς υπεύθυνους για τη διασπορά όσους «αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες». Και κάλεσε τους πολίτες να προστρέξουν για εμβολιασμό, παρακάμπτοντας την έλλειψη άλλων αναγκαίων μέτρων και τις συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης που κλονίζουν την εμπιστοσύνη πολλών απέναντι στο αναγκαίο αυτό μέτρο.

Μιλώντας για το σχέδιο για μετά το Πάσχα, παρουσίασε «ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς» και κυρίαρχο στοιχείο την ατομική ευθύνη μέσα από τα self tests και τους εμβολιασμούς, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να ενισχύσει ούτε στο ελάχιστο τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, να πάρει μέτρα στους χώρους δουλειάς κ.ο.κ.Mitsitakis Μητσοτάκης

  • Πρώτον, τη Δευτέρα 3/5 επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ, «με υποχρεωτικά self tests στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα».
  • Δεύτερον, στις 10/5 ανοίγουν και πάλι Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία, ακριβώς όπως έκλεισαν πριν από μερικούς μήνες, ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων για την ασφαλή λειτουργία τους. Κι εδώ η κυβέρνηση πάει με εργαλείο την «αυτοδιάγνωση».
  • Τρίτον, το Σάββατο 15/5 ανοίγει ο Τουρισμός, με τα γνωστά πρωτόκολλα των επιχειρηματικών ομίλων. Στις 15/5, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.
  • Αλλα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες ήταν η λειτουργία χώρων λατρείας τη Μ. Βδομάδα με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με χρήση διπλής μάσκας και υποχρεωτικό τεστ για ιερείς και προσωπικό ναού. Το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα είναι από τις 10 μ.μ. και την Κυριακή του Πάσχα από τις 9 μ.μ. Για την Κυριακή του Πάσχα κατ’ εξαίρεση δίνεται δυνατότητα συγκέντρωσης μέχρι 9 άτομα, εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο μέχρι 12 άτομα.