Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κυρ. Μητσοτάκης: Μοίρασε δισ. ευρώ στο κεφάλαιο και μπόλικη συμπάθεια στους εργαζόμενους

Συμπάθεια για τους εργαζόμενους και 3,5 δισ. για τους επιχειρηματίες περιελάμβανε το νέο «πακέτο στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων» που ανακοίνωσε σήμερα από βήματος Βουλής ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης περιλαμβάνουν τον μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για όλες τις επιχειρήσεις που στο πρώτο εξάμηνο του έτους είχαν τζίρο κατά 35% χαμηλότερο από το 2019.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η μείωση της προκαταβολής θα κυμαίνεται από 30% έως 70%. Μηδενική θα είναι η προκαταβολή φόρου και για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ τη μισή προκαταβολή φόρου θα πληρώσουν όσοι επαγγελματίες δεν έχουν υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης έναν τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις.

Το τρίτο «δώρο» που ανακοίνωσε είναι η επέκταση για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη της επιδότησης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που αξιοποιούν το πρόγραμμα «Συν-εργασία».

Η επιδότηση των εργοδοτών γίνεται ακόμη πιο κραυγαλέα για το τουριστικό κεφάλαιο, καθώς οι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν εργοδοτικές εισφορές το τρίμηνο Ιούλης – Σεπτέμβρης. Παράλληλα, επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.