Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάνω από όλα η πολιτική σταθερότητα για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

Δεν θα διακινδυνεύσω την πολιτική σταθερότητα που έχει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και διασφαλίζει τη ροή κονδυλίων από την ΕΕ προς τους επιχειρηματικούς ομίλους ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022 με σκοπό να καταδείξει ότι επί 27 μήνες η κυβέρνησή του καταφέρνει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου και συνεπώς δεν είναι απαραίτητη μια κυβερνητική αλλαγή υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, που νωρίτερα είχε ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης.

Ανέφερε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα τρέχει ήδη με 9% και ότι η κυβέρνηση «έπεσε έξω προς τα πάνω στους υπολογισμούς της» και για να υποστηρίξει πως η ΝΔ είναι καλύτερος διαχειριστής, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καλύτερα «επιτεύγματα» από την κεντροαριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει «ανάπτυξη με κοινωνική φροντίδα» όταν η φορολογία και η ακρίβεια τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα και οι δαπάνες για Υγεία και Παιδεία είναι πολύ κατώτερες από τις ανάγκες του λαού, όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει η πανδημία.

Προσπάθησε να κρύψει την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, δείχνοντας ως υπεύθυνους για την πίεση στα δημόσια νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους και όχι τις τραγικές ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση. Ισχυρίστηκε ότι η πίεση στα νοσοκομεία υπάρχει διότι «δεν πετύχαμε την εμβολιαστική κάλυψη» που έχουν άλλες χώρες της ΕΕ. Για τις ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ κατέφυγε σε συμψηφισμό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι και επί των ημερών της υπήρχαν ελλείψεις και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, χωρίς κορονοϊό. Επιπλέον, για την αυξημένη θνητότητα των διασωληνωμένων είπε ότι είναι μια λύση ανάγκης λόγω της μεγάλης πίεσης και ότι δεν χρησιμοποίησε την καλύτερη δυνατή φράση πρόσφατα στη Βουλή για τον αυξημένο κίνδυνο αυτών των ασθενών.

Για την ακρίβεια, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι είναι διεθνές πρόβλημα λόγω της αύξησης των τιμών στην Ενέργεια. Αν και εκτίμησε ότι «η ακρίβεια θα είναι μαζί μας» το επόμενο διάστημα, αρνήθηκε τη λήψη αιτημάτων ανακούφισης του λαού όπως αυτά που έχει προτείνει το ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Αντίθετα εξήγγειλε και πάλι κάποια πρόσθετα μέτρα-«ασπιρίνες» όπως η πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια του ρεύματος και τον Δεκέμβρη. Η αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% τον Δεκέμβρη και κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής για τους αγρότες από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβρη.

Για τον κατώτατο μισθό ξεκαθάρισε ότι η όποια αύξησή του δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, όπως προβλέπει ο νόμος Βρούτση που τέθηκε σε εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Αχτσιόγλου.

Αναφέρθηκε και στις δαπάνες για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν την πολιτική εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνα σχέδια με βάση τις επιθετικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, λέγοντας ότι σύντομα προσγειώνονται στην Τανάγρα τα πρώτα μαχητικά «Ραφάλ» και τις επόμενες εβδομάδες υπογράφεται η τελική συμφωνία για τις τρεις γαλλικές φρεγάτες.

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη

Μετάβαση στο περιεχόμενο