Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΥΤ Μόριας: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση μεταξύ προσφύγων

Ένας νεκρός ακόμη εξαιτίας της απελπιστικής κατάστασης στον καταυλισμό της Μόριας. Την τελευταία του πνοή άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης 19χρονος από την ακτή του Ελεφαντοστού άγρια χτυπημένος στο στήθος και στην κοιλιά με μαχαίρι από Αφγανό. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται χτυπημένοι με μαχαίρι στην κοιλιά και στο μηρό άλλοι δυο Αφρικανοί από το Κονγκό και την Ακτή του Ελεφαντοστού 33 και 19 ετών αντίστοιχα. Ενώ ένας τρίτος νοσηλεύεται χτυπημένος με ξύλο στο κεφάλι

Όλα ξεκίνησαν στις 2 περίπου μετά τα μεσάνυχτα με αφορμή την κλοπή από Αφγανό ενός κινητού τηλεφώνου ιδιοκτησίας Αφρικανού. Σύντομα η σύρραξη γενικεύτηκα με τα παραπάνω αποτελέσματα.

Από την αστυνομία έχουν γίνει προσαγωγές και θεωρείται ότι ο ένας από τους προσαχθέντες είναι ο Αφγανός δράστης της φονικής επίθεσης.

Νέες αφίξεις

Στο μεταξύ, σε άλλο περιστατικό, 17 άνθρωποι βρέθηκαν στην αυλή εκκλησίας ενός λόφου του νησιού. Όπως προκύπτει, είχαν φύγει από την παραλία των Μυστεγνών, όπου έφτασαν χθες έφτασε βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, υπό τον φόβο ότι θα απελαθούν στην Τουρκία, ενώ 10 εντοπίστηκαν στους λόφους πάνω από τη Θέρμη

Σύμφωνα με την Aegean Boat Report, συνολικά 27 άτομα, 11 παιδιά, 7 γυναίκες και 9 άνδρες εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην περιοχή καραντίνας στο Καρά Τεπέ. Η ΜΚΟ σημειώνει πως «η Λιμενική Αστυνομία ενημερώθηκε για την τοποθεσία των νέων αφίξεων χθες βράδυ, αλλά περίμενε μέχρι σήμερα το πρωί για να τους παραλάβει».