Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: «Ο πολιτικός εκβιασμός δεν θα περάσει!»

Για λυσσώδεις αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ «που από κοινού με τους υπόλοιπους “πρόθυμους” και δήθεν “ακομμάτιστους” έχουν συγκροτήσει ενιαία παράταξη» και που σε επιστολή τους που υπογράφουν ως «καταργημένοι δημοτικοί σύμβουλοι» δηλώνουν την αποχή τους από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «κλιμακώνουν την επίθεσή τους κατά της Δημοτικής Αρχής, επιδιώκοντας να σταματήσουν τη λειτουργία του Δήμου και να εμποδίσουν την υλοποίηση του πρωτόγνωρου έργου που πραγματοποιείται στην πόλη μας, για τις ανάγκες του λαού» και συμπληρώνει πως πάει πολύ «το να μας εγκαλούν και για έλλειμμα δημοκρατίας, αυτοί που τις υποτιθέμενες διαφορές τους, βάσει των οποίων διεκδίκησαν την ψήφο του πατραϊκού λαού, τις έχουν προ πολλού ξεχάσει».

«Τους απαντάμε ότι όσες αποφάσεις και αν ψηφίσουν από κοινού στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αντιλαϊκή πολιτική δε θα εφαρμόσει!», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Πελετίδη:

«Οι δημοτικές παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που από κοινού με τους υπόλοιπους “πρόθυμους” και δήθεν “ακομμάτιστους” έχουν συγκροτήσει ενιαία παράταξη, σε επιστολή τους που υπογράφουν ως “καταργημένοι δημοτικοί σύμβουλοι”, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι “προβληματιζόμαστε έντονα για την από εδώ και πέρα συμμετοχή μας” σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποκαλύπτουν έτσι, ότι όσα ισχυρίζονται στην επιστολή τους αποτελούν “προφάσεις εν αμαρτίαις”. Σχεδιασμένα προχωρούν στην κατάργηση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προαναγγέλλοντας την αποχή τους από τις συνεδριάσεις του οργάνου. Κλιμακώνουν την επίθεσή τους κατά της Δημοτικής Αρχής, επιδιώκοντας να σταματήσουν τη λειτουργία του Δήμου και να εμποδίσουν την υλοποίηση του πρωτόγνωρου έργου που πραγματοποιείται στην πόλη μας, για τις ανάγκες του λαού.

Ουσιαστικά θέλουν να τιμωρήσουν τον λαό και τη νεολαία της Πάτρας για την επιλογή τους να εκλέξουν Δήμαρχο, με συντριπτικό ποσοστό, τον Κώστα Πελετίδη και Δημοτική Αρχή τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Οι συνασπισμένες πολιτικές δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, πλην ελαχίστων περιπτώσεων έχουν κοινή πολιτική απέναντι στη Δημοτική Αρχή, με κοινές “συναντήσεις”, συνεργασία.

Ουσιαστικά λειτουργούν πια ως μία κοινή παράταξη. Ως τέτοια ίσως και να παρευρεθούν στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουμε μπροστά μας, όπως άλλωστε έχουν πράξει και στο παρελθόν.

“Ξεθωριάζουν” οι διαχωριστικές γραμμές τους όταν θίγεται η κοινή τους γραμμή, η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις, η εμπορευματοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών. Όταν θίγεται ο δρόμος ανάπτυξης που συμφέρει τους λίγους και ταυτόχρονα αυξάνει την ανεργία και τη φτώχεια για τους πολλούς, βάζει λουκέτα στους επαγγελματίες και εμπόρους, ξεκληρίζει τους μικρούς αγρότες.

Η ουσία της λυσσώδους αντίδρασής τους είναι ότι με την ακολουθούμενη πολιτική μας το νερό θα έρχεται δωρεάν στους δημότες των 3 Δήμων της Αχαΐας, ενώ τα κόμματά τους θέλουν να το διαχειρίζεται κάποια Ανώνυμη Εταιρεία, με συμμέτοχο και συνένοχο τον Δήμο μας. Θέλουν η Εταιρεία αυτή να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ, πουλώντας το νερό – εμπόρευμα ακόμα μία φορά στα λαϊκά νοικοκυριά.

Κώστας Πελετίδης

Ο λαός της Πάτρας όμως, τους έχει πλέον καταλάβει. Ξέρει ότι είναι τα “ζιζάνια” που θέλουν να κρατήσουν την πόλη στο παρελθόν της παρακμής. Τότε που το χρήμα έρεε άφθονο, αλλά ποτέ δεν έφτανε για τις ανάγκες της πόλης και του λαού της.

Σήμερα, έργα και υποδομές που έλειπαν επί δεκαετίες από την πόλη μας, γίνονται πραγματικότητα και είναι αυτό που τους ενοχλεί και τους ενώνει.

Πάει πολύ λοιπόν, το να μας εγκαλούν και για έλλειμμα δημοκρατίας, αυτοί που τις υποτιθέμενες διαφορές τους, βάσει των οποίων διεκδίκησαν την ψήφο του πατραϊκού λαού, τις έχουν προ πολλού ξεχάσει. Αυτοί που θέλουν η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος να υλοποιούν το δικό τους πολιτικό πρόγραμμα.

Αυτοί, των οποίων τα κόμματα, έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική, στην καταστρατήγηση της λαϊκής βούλησης, στην καταστολή των αντιδράσεων απέναντι στις αποφάσεις τους.

Τους απαντάμε ότι όσες αποφάσεις και αν ψηφίσουν από κοινού στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αντιλαϊκή πολιτική δεν θα εφαρμόσει!»