Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κόκκινη ψήφος της νεολαίας

Στις 9 Ιούνη, οι νέες και οι νέοι έχουν μια επιλογή:

Πιο ισχυρό ΚΚΕ!

Γιατί πίσω από κάθε έγκλημα που μαυρίζει τη ζωή της νεολαίας, πίσω από κάθε αδικία σε βάρος της, βρίσκονται η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα που υλοποιούν, στηρίζουν και «ξεπλένουν» την πολιτική της!

Αυτούς πρέπει να στοχεύσουν και με την ψήφο τους οι νέοι,
ψηλώνοντας ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ «γράφει» πάνω το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που συγκλόνισε στις μαζικές νεολαιίστικες κινητοποιήσεις για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Γράφει όμως και «δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία», που έβγαλε χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματικά αντισυστημική! Γιατί το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους, που υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα.

Γιατί οι νέοι και οι νέες έχουν χορτάσει από γιαλαντζί «αντισυστημικούς» όλων των αποχρώσεων, που δίνουν καθημερινά εξετάσεις στο σύστημα, στηρίζοντας αντιλαϊκούς νόμους, την πολεμική εμπλοκή, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαστούκι στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, που καταδικάζει τη νεολαία σε εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και σε μισθούς «τρεις κι εξήντα». Πίσω από κάθε νόμο για την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, που πλήττει κυρίως τους νέους εργαζόμενους, κρύβεται η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους, ο θεμέλιος λίθος της ΕΕ.

Οι «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις, ειδικά για τους νέους, γενικεύονται σε όλα τα κράτη – μέλη. Αυτή είναι η περιβόητη «σύγκλιση», που αποδείχτηκε μύθος.

Τελικά, η μόνη σύγκλιση που υπάρχει στην ΕΕ, είναι όλων προς τα κάτω, μεγαλώνοντας το χάσμα ανάμεσα στην «κανονικότητα» της μισοδουλειάς – μισοζωής για τους νέους και στις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ικανοποιούνται ολόπλευρα οι σύγχρονες ανάγκες τους!

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη γνήσια αντιπολεμική ψήφος, γιατί ξεσκεπάζει τις πραγματικές αιτίες του πολέμου και θα επιστρέψει εκεί που πονάει περισσότερο την πολεμοκάπηλη ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματά της: Στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή. Στον αγώνα για αποδέσμευση από τις συμμαχίες του κεφαλαίου, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Είναι ψήφος ενάντια στην πολιτική που κάνει τα πανεπιστήμια – παραρτήματα των πολυεθνικών ομίλων και της βιομηχανίας του πολέμου να παράγουν έρευνα για τα κέρδη και για τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, αντί για νέα γνώση στην υπηρεσία του λαού.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να εκφράσει την οργή της νεολαίας για τη σφαγή στην Παλαιστίνη, την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», που ακούστηκε από χιλιάδες νεολαιίστικα στόματα στις κινητοποιήσεις του τελευταίου 8μηνου.

Με ψήφο στο ΚΚΕ, οι νέες και οι νέοι θα έχουν έναν ισχυρότερο σύμμαχο στο πλευρό τους την επόμενη μέρα, στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, ενάντια στους «κόφτες» των «δημοσιονομικών ορίων» και των «αντοχών της οικονομίας».

Ειδικά οι νέοι που βλέπουν την αποχή ως στάση διαμαρτυρίας και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, πρέπει να το ξανασκεφτούν! Την επόμενη μέρα, τα κόμματα και τα επιτελεία του συστήματος θα ερμηνεύσουν την αποχή όπως τους βολεύει και θα επιχειρήσουν να την ενσωματώσουν στις αντιδραστικές διεργασίες στο πολιτικό σύστημα.

Αντίθετα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν νοθεύεται, δεν παρερμηνεύεται, δεν παραποιείται! Είναι η ψήφος που μπορεί να εκφράσει καλύτερα, νέτα σκέτα, την καταδίκη των νέων στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής! Για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά τους από το σάπιο σύστημα, την ιμπεριαλιστική ΕΕ και τα κόμματά της, που σαν σύγχρονος Προκρούστης τούς υποχρεώνουν να κοντύνουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους για μια καλύτερη ζωή. Να γίνουν εργαζόμενοι, λαός και νεολαία πρωταγωνιστές στον αγώνα για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με «οδηγό» τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter

 

Μοιραστείτε το: