Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κύλησε ο τέντζερης…

«Βέβαια, όσο ψέμα ήταν ότι την Αθήνα απελευθέρωσε η Ελληνική Αστυνομία, άλλο τόσο ψέμα είναι και αυτό που γράφει ο “Ριζοσπάστης”, ότι την απελευθέρωσε ο ΕΛΑΣ», είπε χτες στον «ΣΚΑΪ» ένας από τους γνωστούς γελωτοποιούς του συστήματος, σχολιάζοντας υποτίθεται τη μνημειώδη γκάφα του παρουσιαστή της ΕΡΤ, που παραλίγο να μας πει, διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», ότι την Αθήνα την απελευθέρωσαν το ΝΑΤΟ και το FBI! Συνέχισε μάλιστα με «εμβριθή» ανάλυση για τους «σύμμαχους» που απελευθέρωσαν την Αθήνα, ενώ οι ναζί «έφευγαν συντεταγμένα».

Περιττό βέβαια να πει κανείς σε ανθρώπους με αποστολή, για τις δεκάδες μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ, στην Αθήνα και αλλού, κατά τη διάρκεια της υποχώρησης των κατακτητών, μάχες σαν αυτή στην Ηλεκτρική στον Πειραιά και σε δεκάδες άλλες γειτονιές.

Αξίζει όμως να σχολιαστεί το πώς οι υποτιθέμενοι «ορκισμένοι εχθροί» συναντιούνται τελικά στο διά ταύτα: Η κυβέρνηση και τα κρατικά ΜΜΕ, που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, επιχειρώντας να βγάλουν τη ραχοκοκαλιά του, που ήταν το ΚΚΕ, να αλλοιώσουν τα διδάγματα της λαϊκής αυτής εποποιίας και να τη φέρουν στα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής τους, με εκείνους που επιχειρούν ωμά να ξαναγράψουν την Ιστορία, με ψέματα, παραχαράξεις και ωμό αντικομμουνισμό. Σαν να λέμε «κύλησε ο τέντζερης»…

Πηγή: Ριζοσπάστης