Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κύπρος: Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου

Υποβλήθηκαν σήμερα επίσημα στον γενικό έφορο εκλογής (και αναδείχτηκαν έγκυρες και οριστικές) οι υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου στο νησί της Κύπρου. Οι υποψήφιοι είναι συνολικά εννέα και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 4 Φεβρουαρίου για την εκλογή του νέου προέδρου. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης μπαίνει πρώτος στον δεύτερο γύρο, ενώ είναι ανοικτό κατά πόσο αντίπαλος του θα είναι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ή ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.

Υποψήφιοι είναι επίσης ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο πρόεδρος του φασιστικού μορφώματος ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου (σωματοφύλακας του Ν. Μιχαλολιάκου), και οι Χάρης Αριστείδου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Ανδρέας Ευστρατίου και Μιχάλης Μηνάς.

Οι βασικοί υποψήφιοι και τα επιτελεία δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο σημειολογικό κομμάτι της σημερινής διαδικασίας. Τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη  πρότεινε η αντιπρόεδρος, βουλευτής ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Στέλλα Κυριακίδου, τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, το Σταύρο Μαλά ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, το Γιώργο Λιλλήκα  πρότεινε ο Μάριος Παύλου, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.