Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κύπρος: Συνελήφθη 47χρονος έπειτα από δημοσίευση βίντεο με βασανισμό άγριων ζώων

Στην σύλληψη 47χρονου που συστηματικά κακοποιούσε άγρια ζώα (λαγούς, αλεπούδες, κλπ) προχώρησαν οι κυπριακές αρχές έπειτα από καταγγελίες εκατοντάδων πολιτών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε το πρωί της Κυριακής, μετά τον εντοπισμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο πρόσωπο φαινόταν να κρατεί σε αιχμαλωσία μέσα σε μεταλλικό κλουβί αλεπουδάκι, που συγκαταλέγεται στα είδη άγριας πανίδας.

Εντοπίστηκε επίσης άλλο ένα βίντεο, τραβηγμένο από τον ίδιο τον 47χρονο, όπου φαινόταν ένας κυνηγετικός σκύλος και ένας τραυματισμένος λαγός σε κουζίνα σπιτιού.

Στις ενέργειες στις οποίες προέβηκε σε σχέση με περιστατικό βασανισμού μικρής αλεπούς, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας της Κύπρου, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει ήδη προωθήσει τροποποίηση της νομοθεσίας βάσει της οποίας θα ποινικοποιείται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο που παρουσιάζουν βασανισμό ζώων ή προσβάλλουν το άθλημα του κυνηγίου.

Τα βίντεο τα είχε ανεβάσει στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 47χρονος κυνηγός, προκαλώντας κύμα αρνητικών σχολίων και καταγγελιών από αγανακτισμένους πολίτες σε Κύπρο και Ελλάδα.