Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κύριε Γεωργιάδη, ένα μήλο και ένα πορτοκάλι δεν κάνουν 2, άντε το πολύ γκρέιπ φρουτ

Ναι πανηγυρίζουμε είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέροντας αριθμούς νεκρών σε άλλες χώρες για να δείξει ότι η χώρα μας τα πάει καλά στη μάχη της πανδημίας, τη στιγμή που μέσα στο Σαββατοκύριακο θρηνήσαμε 211 νεκρούς (δέκατοι στη λίστα νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκων), κάποιες εκατοντάδες συμπολιτών νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και το ποσοστό κρουσμάτων στα τεστ ξεπερνά το 10%.

Κύριε Γεωργιάδη, 1+1 δεν κάνουν 2 άντε το πολύ γκρέιπ φρουτ Δε μπορεί να συγκριθεί η Ελλάδα με το Βέλγιο (Μια σειρά λόγοι διαφοροποιούν τις δύο χώρες, από κλιματκούς μέχρι την εξωστρέφεια των κρατών) . Δεν είναι τς παρούσης όμως να αναφερθεί κανείς σε αυτό. Είναι χυδαίες όμως τέτοιες αναφορές και έλλειψη σεβασμού σε όσους έχασαν τη μάχη, σε όσους δίνουν τη μάχη και σε όσους νοσούν.

Εμείς, κ. Γεωργιάδη, πάλι θρηνούμε για τους νεκρούς, ανησυχούμε για τους ασθενείς και αγωνιούμε με τους γιατρούς που εξαντλημένοι και χωρίς εφεδρείες σας βλέπουν να κόβεται τις δαπάνες για την Υγεία, να παζαρεύετε με τους κλινικάρχες και να μην έχετε διάθεση να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη