Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κύριε Τσίπρα, ιδού οι σύμμαχοι σας – Σε 43 ανέρχονται οι νεκροί στη Γάζα, πάνω από 2000 οι τραυματίες

Αυξάνεται όσο περνάνε οι ώρες ο αριθμός των νεκρών από ισραηλινά πυρά Παλαιστινίων στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις παλαιστινιακές αρχές, έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 43 άνθρωποι και πάνω από 2.000 έχουν τραυματιστεί στην πλέον αιματηρή συμπλοκή από το 2014!

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, από τους τραυματίες τουλάχιστον 100 είναι ανήλικοι, ενώ δεκάδες ήταν οι γυναίκες αλλά και οι δημοσιογράφοι που τραυματίστηκαν. 

Οι σημερινές διαδηλώσεις γίνονται με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν την κορύφωση της αποκαλούμενης Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής, που ξεκίνησαν οι Παλαιστίνιοι στις 30 Μάρτη, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα που στη Γάζα συνεχίζεται το μακελειό με θύματα παλαιστινίους διαδηλωτές, στην Ιερουσαλήμ οι ισραηλινές αρχές και η κυβέρνηση των ΗΠΑ- την οποία εκπροσωπεί η κόρη και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ιβάνκα Τραμπ και ο υπουργός οικονομικών της χώρας- έχουν στήσει μεγαλοπρεπή φιέστα για τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας. 

ΚΚΕ: Σχόλιο για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ

Θα σταματήσει κανείς αυτό το κράτος δολοφόνο; – 37 νεκροί άμαχοι διαδηλωτές Παλαιστίνιοι