Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κύριε Τσίπρα: «Και μια και μπήκατε στον κόπο…»

Σχολιάζει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Λίγο μετά το δημοψήφισμα του 2015 ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει: «Τους εξήγησα ότι αν στόχος τους είναι να βάλουν στην Ακρόπολη πωλητήριο, εγώ δεν υπογράφω».

Αφού πρώτα συνέβαλε τα μάλα,  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στη μετατροπή του πολιτισμού σε πεδίο καπιταλιστικής κερδοφορίας (υλοποιώντας κεντρική κατεύθυνση της ΕΕ), ήρθε η ώρα να «ξεπουλήσει» την ιστορία και τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Εκωχρούνται, με απόφαση του κ. Τσακαλώτου (19.6.2018), στο Υπερταμείο (στους δανειστές) για 99 χρόνια, και άρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκποιηθούν ή να παραχωρηθούν, 10.119 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία. Ανάμεσά τους μουσεία, δικαστικά μέγαρα, κτίρια όπου στεγάζονται έδρες Περιφερειών, κοινόχρηστοι χώροι και γήπεδα, αλλά και ακίνητα σύμβολα άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία κάθε τόπου: Κνωσσός, Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας κλπ. Παρά τις πάρα πολλές αναφορές δεν έχει διαψευστεί αν μέσα στη λίστα των εκχωρούμενων στους δανειστές είναι η Ακρόπολη (Στη σχετική απόφαση εμφανίζονται πίνακες με 10.119 Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου).

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού προχώρησαν σε διευκρινιστικές ανακοινώσεις και δηλώσεις, οι οποίες όμως γεννούν περισσότερα ερωτήματα, αφού αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωση της νυν υπουργού Πολιτισμού Μ. Ζορμπά: «Υποθέτω ότι η κυρία Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ αλλά δεν το ξέρω».

Τελικά κ. Τσίπρα πόσο προφητικός ήταν ο κομμουνιστής Σαραμάγκου; «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε». Είστε ικανός για όλα…

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook