Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κύριλλος Παπασταύρου: Καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες

Κανένα παζάρι με τους κλινικάρχες!

Το «μείγμα» των περιοριστικών μέτρων μπορεί να αλλάζει κατά διαστήματα με το συνεχόμενο «άνοιξε – κλείσε», αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι τα κριτήρια με τα οποία γίνεται αυτή η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τόνισε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» το πρωί της Πέμπτης.

Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη διαχείριση της πανδημίας υπαγορεύεται από το γεγονός πως θεωρούν «φυσικό φαινόμενο» ότι το σύστημα Υγείας θα είναι χάλια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Επίσης, ένα άλλο δεδομένο που υπαγορεύει αυτού του είδους τη διαχείριση και τα συνεχόμενα «άνοιξε – κλείσε» είναι πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα «βρίσκουν τοίχο» στους χώρους δουλειάς που είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Σε σχέση με το «παραμυθάκι» ότι τάχα φταίνε οι διαδηλώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων, υπογράμμισε πως έχει ξαναπαιχτεί. «Στον Πειραιά αυτή τη στιγμή βράζει ο τόπος, όμως δεν υπήρχε καμία διαδήλωση.
Αντίθετα, στον Πειραιά αυτό που γίνεται είναι ότι στριμώχνονται εργαζόμενοι μέσα στη Ζώνη του μετάλλου, στο ΣΕΜΠΟ και την COSCO», είπε, στηλιτεύοντας αυτή την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα.

Το κρίσιμο ζήτημα, σημείωσε ο Κύριλλος Παπασταύρου, είναι να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, με νέες προσλήψεις, με καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες που έχουν θησαυρίσει μέσα στην πανδημία και όχι να φορτώνεται η πανδημία στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων.