Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κώστας Κατιμερτζόγλου: «Ως δημοτική αρχή θα εμπνεύσουμε τον αγωνιστικό βηματισμό στη Νέα Ιωνία»

Ο  είναι δάσκαλος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας. Έχει εκλεγεί πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γιώργος Σεφέρης» και σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο της Νέας Ιωνίας. Στις εκλογές της 26ης Μάη 2019 θα διεκδικήσει ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τη θέση του δημάρχου στη Νέα Ιωνία. (Αναλυτικό βιογραφικό ΕΔΩ)

Ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο Κώστας Κατιμερτζόγλου απαντά στις ερωτήσεις του «ΑΤΕΧΝΩΣ».

katimertzoglou1

— Ποια μπορεί να είναι η συνεισφορά ενός δασκάλου στους συμπολίτες του απ’ τη θέση του δημάρχου ή οποιαδήποτε άλλη θέση στο δημοτικό συμβούλιο;

Κ.Κ. Ως εκπαιδευτικός διάβηκα από τα αγωνιστικά μετερίζια για τα δικαιώματα των συναδέλφων μου αλλά και των γονιών των μαθητών μου, που, ως άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, έρχονται αντιμέτωποι με τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων σε πλήρη συμφωνία με την Ε.Ε και τους δανειστές. Θύματα των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών είναι και οι μαθητές μου με τη συνεχή υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων τους.

Αυτή η διαδρομή με έφερε και στο δημοτικό συμβούλιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία πορεύεται στα χνάρια του επί 14 συνολικά χρόνια –πρίν και μετά τη δικτατορία- αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου στη Νέα Ιωνία Γιάννη Δομνάκη. Φιλοδοξούμε, λοιπόν, ως δημοτική αρχή να εμπνεύσουμε τη Νέα Ιωνία για αυτόν αγωνιστικό αγωνιστικό βηματισμό.

katimertzoglou3

— Τι χαρακτήριζε τις κινητοποιήσεις που αναφέρατε;

Κ.Κ.  Μαζί με τους συναδέλφους μου και σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής μας δώσαμε το παρών στους μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια στη μείωση των μισθών, τη φοροληστεία, τον νόμο λαιμητόμο των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, τις περικοπές σε παιδεία – υγεία – πρόνοια, τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τις απολύσεις, τα ναρκωτικά, τον ρατσισμό και τον φασισμό έμπρακτα συμμετέχοντας με τους μαθητές στις δράσεις της ΕΕΔΥΕ, με την ίδρυση και λειτουργία του σχολείου μεταναστών. Δείξαμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη καταγγέλλοντας την επικίνδυνη διαχρονικά εμπλοκή των κυβερνήσεων για τον λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Διεκδικήσαμε την ανάκληση των απωλειών, να μην περάσει το σπίτι καμιάς λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη δίνοντας το παρών στα Ειρηνοδικεία και όχι μόνο. Απαιτήσαμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, χωρίς κριτήρια και προσοντολόγια που ανοίγουν τον δρόμο για χιλάδες απολύσεις, τη μόρφωση όλων των παιδιών ενάντια στην αυτονόμηση και την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Αποτρέψαμε την είσοδο «χορηγών» και ΜΚΟ στα σχολεία. Αγωνιστήκαμε ενάντια στην υποβάθμιση της ειδικής αγωγής, απαιτήσαμε την εφαρμογή της 2χρονης Π.Α, προβάλοντας ταυτόχρονα το αίτημα για σύγχρονες σχολικές κτηριακές υποδομές, την αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική θωράκισή τους, ξεσκεπάσαμε τη λογική του ΟΟΣΑ για τον «εξορθολογισμό» του κόστους και του εκπαιδευτικού προσωπικού που σημαίνει μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση.
Παλέψαμε για την αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος για τη μονιμοποποίηση όλων των συμβασιούχων. Συμμετείχαμε σε λαϊκές επιτροπές για την επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένειες μαθητών μας που τους το έκοψαν.
Εκφράσαμε μέσα από την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες στο Μάτι, στη Μάνδρα ή στους πρόσφυγες, αποστέλλοντας βασικά είδη πρώτης ανάγκης που μαζέψαμε κινητοποιώντας τους συναδέλφους και τους γονείς.

katimertzoglou5

— Ποια η συμβολή των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις λαϊκές διεκδικήσεις;

Κ.Κ.  Παλέψαμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την κατάργηση των τροφείων, για την απαλλαγή των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες, για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής και άθλησης.

Καταγγείλαμε την πολιτική της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων του δανεισμού και των ανταποδοτικών τελών, της εκχώρησης του οικοπέδου απέναντι από τον σταθμό του Περισσού στη Μητρόπολη, χώρου χρήσιμου και απαραίτητου για τη σχολική στέγη, την άθληση, την αναψυχή και τις πολιτιστικές δραστηριότητες του ιωνιώτικου λαού.

Συμπαρασταθήκαμε στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου για την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα. Σταθήκαμε στο πλευρό των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων για πληρωμή των δεδουλευμένων τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην αξιολόγηση των απολύσεων. Αντισταθήκαμε στην επιβολή ανταποδοτικών τελών και στην πολιτική του δανεισμού για βασικές λειτουργικές ανάγκες του δήμου: δημόσιο φωτισμό, αγορά λεωφορείων τοπικής συγκοινωνίας.., απαιτώντας να γίνουν με δαπάνες από τα χρήματα που χρωστά το κράτος στους δήμους.

katimertzoglou6

— Για τι δεσμεύεστε αν οι Ιωνιώτες σας εμπιστευτούν τη δημοτική αρχή;

Κ.Κ.  Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε από καλύτερη θέση να αγωνιστούμε για την ανακούφιση του λαού αυτής της πόλης, όταν τον 21ο αιώνα που η τεχνολογία και η επιστήμη έχει κάνει άλματα και μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει ευτυχισμένος δουλεύοντας λιγότερο και απολαμβάνοντας περισσότερο, είναι αναγκαίο να βάλουμε τις βάσεις για μια λαϊκή συμμαχία ώστε να συσπειρωθεί ο λαός με βάση τα ταξικά του συμφέροντα ενάντια στην υποταγή των επιτευγμάτων αυτών στο βωμό του κέρδους.

Προσωπικά δεσμεύομαι ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Είναι εφικτό ως Δήμος, να παρέχουμε στη λαϊκή οικογένεια σύγχρονους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία , κατάλληλα σχολικά κτήρια, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χώρους αναψυχής, πρασίνου και άθλησης, εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και πολιτισμού με έμφαση στην ενίσχυση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, καθαριότητα και κοινωνικές παροχές, διεκδικώντας από την κεντρική διοίκηση την αποκλειστική χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό ενάντια στην οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησή τους ή την παρέμβαση των διαφόρων ΜΚΟ.

Μια δημοτική αρχή με κομμουνιστή δήμαρχο και όσο το δυνατόν περισσσότερους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους είναι εγγύηση ότι θα σταθεί εμπόδιο στα αντιλαϊκά σχέδια κεφαλαίου – ΕΕ- Κυβερνήσεων και κομμάτων που υπερασπίζονται το σάπιο πολιτικό σύστημα της εκμετάλλευσης, συμβάλοντας στον αγώνα για την καθημερινή αξιοπρεπή διαβίωση του λαού μας, ανοίγοντας τον δρόμο της αυριανής λαϊκής εξουσίας.

katimertzoglou7

Δημοτικές εκλογές 2019-Κώστας Κατιμερτζόγλου: «Δώσε δύναμη στη δική σου φωνή»