Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κώστας Κατιμερτζόγλου: «Ως δημοτική αρχή θα εμπνεύσουμε τον αγωνιστικό βηματισμό στη Νέα Ιωνία»

Ο  είναι δάσκα­λος στο 6ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο της Νέας Ιωνί­ας. Έχει εκλε­γεί πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών «Γιώρ­γος Σεφέ­ρης» και σύμ­βου­λος με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στο δήμο της Νέας Ιωνί­ας. Στις εκλο­γές της 26ης Μάη 2019 θα διεκ­δι­κή­σει ως επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης τη θέση του δημάρ­χου στη Νέα Ιωνία. (Ανα­λυ­τι­κό βιο­γρα­φι­κό ΕΔΩ)

Ενό­ψει των δημο­τι­κών και περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών, ο Κώστας Κατι­μερ­τζό­γλου απα­ντά στις ερω­τή­σεις του «ΑΤΕΧΝΩΣ».

katimertzoglou1

– Ποια μπο­ρεί να είναι η συνει­σφο­ρά ενός δασκά­λου στους συμπο­λί­τες του απ’ τη θέση του δημάρ­χου ή οποια­δή­πο­τε άλλη θέση στο δημο­τι­κό συμβούλιο;

Κ.Κ. Ως εκπαι­δευ­τι­κός διά­βη­κα από τα αγω­νι­στι­κά μετε­ρί­ζια για τα δικαιώ­μα­τα των συνα­δέλ­φων μου αλλά και των γονιών των μαθη­τών μου, που, ως άνθρω­ποι του καθη­με­ρι­νού μόχθου, έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με τα αντι­λαϊ­κά μέτρα που εφαρ­μό­ζουν οι κυβερ­νή­σεις όλων των απο­χρώ­σε­ων σε πλή­ρη συμ­φω­νία με την Ε.Ε και τους δανει­στές. Θύμα­τα των ίδιων αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών είναι και οι μαθη­τές μου με τη συνε­χή υπο­βάθ­μι­ση των μορ­φω­τι­κών δικαιω­μά­των τους.

Αυτή η δια­δρο­μή με έφε­ρε και στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», η οποία πορεύ­ε­ται στα χνά­ρια του επί 14 συνο­λι­κά χρό­νια –πρίν και μετά τη δικτα­το­ρία- αεί­μνη­στου κομ­μου­νι­στή δημάρ­χου στη Νέα Ιωνία Γιάν­νη Δομνά­κη. Φιλο­δο­ξού­με, λοι­πόν, ως δημο­τι­κή αρχή να εμπνεύ­σου­με τη Νέα Ιωνία για αυτόν αγω­νι­στι­κό αγω­νι­στι­κό βηματισμό.

katimertzoglou3

– Τι χαρα­κτή­ρι­ζε τις κινη­το­ποι­ή­σεις που αναφέρατε;

Κ.Κ.  Μαζί με τους συνα­δέλ­φους μου και σε συνερ­γα­σία με τα άλλα σωμα­τεία και τους εργα­ζό­με­νους της περιο­χής μας δώσα­με το παρών στους μικρούς και μεγά­λους αγώ­νες ενά­ντια στη μεί­ω­ση των μισθών, τη φορο­λη­στεία, τον νόμο λαι­μη­τό­μο των αντια­σφα­λι­στι­κών – αντι­συ­ντα­ξιο­δο­τι­κών ρυθ­μί­σε­ων, τις περι­κο­πές σε παι­δεία — υγεία – πρό­νοια, τις συγ­χω­νεύ­σεις – καταρ­γή­σεις σχο­λι­κών μονά­δων, την κατάρ­γη­ση του δικαιώ­μα­τος της απερ­γί­ας, την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση των σχο­λι­κών επι­τρο­πών, τις απο­λύ­σεις, τα ναρ­κω­τι­κά, τον ρατσι­σμό και τον φασι­σμό έμπρα­κτα συμ­με­τέ­χο­ντας με τους μαθη­τές στις δρά­σεις της ΕΕΔΥΕ, με την ίδρυ­ση και λει­τουρ­γία του σχο­λεί­ου μετα­να­στών. Δεί­ξα­με την διε­θνι­στι­κή μας αλλη­λεγ­γύη καταγ­γέλ­λο­ντας την επι­κίν­δυ­νη δια­χρο­νι­κά εμπλο­κή των κυβερ­νή­σε­ων για τον λαό μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Διεκ­δι­κή­σα­με την ανά­κλη­ση των απω­λειών, να μην περά­σει το σπί­τι καμιάς λαϊ­κής οικο­γέ­νειας στα χέρια τρα­πε­ζί­τη δίνο­ντας το παρών στα Ειρη­νο­δι­κεία και όχι μόνο. Απαι­τή­σα­με μαζι­κούς μόνι­μους διο­ρι­σμούς εκπαι­δευ­τι­κών, χωρίς κρι­τή­ρια και προ­σο­ντο­λό­για που ανοί­γουν τον δρό­μο για χιλά­δες απο­λύ­σεις, τη μόρ­φω­ση όλων των παι­διών ενά­ντια στην αυτο­νό­μη­ση και την αξιο­λό­γη­ση της σχο­λι­κής μονά­δας. Απο­τρέ­ψα­με την είσο­δο «χορη­γών» και ΜΚΟ στα σχο­λεία. Αγω­νι­στή­κα­με ενά­ντια στην υπο­βάθ­μι­ση της ειδι­κής αγω­γής, απαι­τή­σα­με την εφαρ­μο­γή της 2χρονης Π.Α, προ­βά­λο­ντας ταυ­τό­χρο­να το αίτη­μα για σύγ­χρο­νες σχο­λι­κές κτη­ρια­κές υπο­δο­μές, την αντι­σει­σμι­κή, αντι­πλημ­μυ­ρι­κή, αντι­πυ­ρι­κή θωρά­κι­σή τους, ξεσκε­πά­σα­με τη λογι­κή του ΟΟΣΑ για τον «εξορ­θο­λο­γι­σμό» του κόστους και του εκπαι­δευ­τι­κού προ­σω­πι­κού που σημαί­νει μεί­ω­ση των δαπα­νών για την εκπαίδευση.
Παλέ­ψα­με για την ανα­θε­ώ­ρη­ση του άρθρου 103 του Συντάγ­μα­τος για τη μονι­μο­πο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων. Συμ­με­τεί­χα­με σε λαϊ­κές επι­τρο­πές για την επα­να­σύν­δε­ση ρεύ­μα­τος σε οικο­γέ­νειες μαθη­τών μας που τους το έκοψαν.
Εκφρά­σα­με μέσα από την αλλη­λεγ­γύη μας στους πλη­γέ­ντες στο Μάτι, στη Μάν­δρα ή στους πρό­σφυ­γες, απο­στέλ­λο­ντας βασι­κά είδη πρώ­της ανά­γκης που μαζέ­ψα­με κινη­το­ποιώ­ντας τους συνα­δέλ­φους και τους γονείς.

katimertzoglou5

– Ποια η συμ­βο­λή των συμ­βού­λων της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στις λαϊ­κές διεκδικήσεις;

Κ.Κ.  Παλέ­ψα­με μέσα και έξω από το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο για την κατάρ­γη­ση των τρο­φεί­ων, για την απαλ­λα­γή των δημο­τι­κών τελών στις ευπα­θείς ομά­δες, για τη δημιουρ­γία χώρων πρα­σί­νου, ανα­ψυ­χής και άθλησης.

Καταγ­γεί­λα­με την πολι­τι­κή της δημο­τι­κής αρχής και των άλλων παρα­τά­ξε­ων του δανει­σμού και των αντα­πο­δο­τι­κών τελών, της εκχώ­ρη­σης του οικο­πέ­δου απέ­να­ντι από τον σταθ­μό του Περισ­σού στη Μητρό­πο­λη, χώρου χρή­σι­μου και απα­ραί­τη­του για τη σχο­λι­κή στέ­γη, την άθλη­ση, την ανα­ψυ­χή και τις πολι­τι­στι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες του ιωνιώ­τι­κου λαού.

Συμπα­ρα­στα­θή­κα­με στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου για την κατα­βο­λή του επι­δό­μα­τος των 176 ευρώ και των δώρων Χρι­στου­γέν­νων – Πάσχα. Στα­θή­κα­με στο πλευ­ρό των συμ­βα­σιού­χων καθα­ρι­στριών των σχο­λεί­ων για πλη­ρω­μή των δεδου­λευ­μέ­νων τους, για μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά, ενά­ντια στην αξιο­λό­γη­ση των απο­λύ­σε­ων. Αντι­στα­θή­κα­με στην επι­βο­λή αντα­πο­δο­τι­κών τελών και στην πολι­τι­κή του δανει­σμού για βασι­κές λει­τουρ­γι­κές ανά­γκες του δήμου: δημό­σιο φωτι­σμό, αγο­ρά λεω­φο­ρεί­ων τοπι­κής συγκοι­νω­νί­ας.., απαι­τώ­ντας να γίνουν με δαπά­νες από τα χρή­μα­τα που χρω­στά το κρά­τος στους δήμους.

katimertzoglou6

– Για τι δεσμεύ­ε­στε αν οι Ιωνιώ­τες σας εμπι­στευ­τούν τη δημο­τι­κή αρχή;

Κ.Κ.  Πιστεύω ότι θα μπο­ρέ­σου­με από καλύ­τε­ρη θέση να αγω­νι­στού­με για την ανα­κού­φι­ση του λαού αυτής της πόλης, όταν τον 21ο αιώ­να που η τεχνο­λο­γία και η επι­στή­μη έχει κάνει άλμα­τα και μπο­ρεί ο άνθρω­πος να ζήσει ευτυ­χι­σμέ­νος δου­λεύ­ο­ντας λιγό­τε­ρο και απο­λαμ­βά­νο­ντας περισ­σό­τε­ρο, είναι ανα­γκαίο να βάλου­με τις βάσεις για μια λαϊ­κή συμ­μα­χία ώστε να συσπει­ρω­θεί ο λαός με βάση τα ταξι­κά του συμ­φέ­ρο­ντα ενά­ντια στην υπο­τα­γή των επι­τευγ­μά­των αυτών στο βωμό του κέρδους.

Προ­σω­πι­κά δεσμεύ­ο­μαι ότι σε αυτόν τον αγώ­να θα είμαι στην πρώ­τη γραμ­μή. Είναι εφι­κτό ως Δήμος, να παρέ­χου­με στη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια σύγ­χρο­νους παι­δι­κούς σταθ­μούς χωρίς τρο­φεία , κατάλ­λη­λα σχο­λι­κά κτή­ρια, πρω­το­βάθ­μια φρο­ντί­δα υγεί­ας, χώρους ανα­ψυ­χής, πρα­σί­νου και άθλη­σης, εκδη­λώ­σεις ψυχα­γω­γί­ας και πολι­τι­σμού με έμφα­ση στην ενί­σχυ­ση της ερα­σι­τε­χνι­κής δημιουρ­γί­ας, καθα­ριό­τη­τα και κοι­νω­νι­κές παρο­χές, διεκ­δι­κώ­ντας από την κεντρι­κή διοί­κη­ση την απο­κλει­στι­κή χρη­μα­το­δό­τη­σή τους από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό ενά­ντια στην οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σή τους ή την παρέμ­βα­ση των δια­φό­ρων ΜΚΟ.

Μια δημο­τι­κή αρχή με κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο και όσο το δυνα­τόν περισσ­σό­τε­ρους κομ­μου­νι­στές δημο­τι­κούς συμ­βού­λους είναι εγγύ­η­ση ότι θα στα­θεί εμπό­διο στα αντι­λαϊ­κά σχέ­δια κεφα­λαί­ου — ΕΕ- Κυβερ­νή­σε­ων και κομ­μά­των που υπε­ρα­σπί­ζο­νται το σάπιο πολι­τι­κό σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης, συμ­βά­λο­ντας στον αγώ­να για την καθη­με­ρι­νή αξιο­πρε­πή δια­βί­ω­ση του λαού μας, ανοί­γο­ντας τον δρό­μο της αυρια­νής λαϊ­κής εξουσίας.

katimertzoglou7

Δημο­τι­κές εκλο­γές 2019-Κώστας Κατι­μερ­τζό­γλου: «Δώσε δύνα­μη στη δική σου φωνή»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο