Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κώστας Παπαδάκης (ΚΚΕ): Εικονική πραγματικότητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός στο Ευρωκοινοβούλιο (VIDEO)

Μια εικονική πραγματικότητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός, τόνισε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, σχολιάζοντας τα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τόνισε πως το μέλλον που επιφυλάσσουν στον λαό το ζει ήδη με ανεργία, ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, «πράσινους φόρους» και πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική έχει την υπογραφή των κυβερνήσεων της Ελλάδας. Υπογράμμισε πως από την κυβερνητική εναλλαγή μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο λαός πάντα βγαίνει ζημιωμένος και πρόσθεσε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Σημείωσε ότι η λύση είναι στην κλιμάκωση του αγώνα για άμεσα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ενάντια στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα με την εξουσία στα χέρια των πολλών.

Ολόκληρη η ομιλία:

«Το “μέλλον” που ετοιμάζει η ΕΕ στους λαούς το ζούνε ήδη με ανεργία, ενεργειακή φτώχεια, εκτίναξη της ακρίβειας, του πληθωρισμού, με “πράσινους” φόρους που χρηματοδοτούν τις πράσινες και ψηφιακές μπίζνες.

Αυτό το μαύρο “μέλλον” έχει την υπογραφή της ΕΕ κι όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, όπως και της σημερινής της ΝΔ, που προωθήσαν την εγκληματική στρατηγική της πράσινης μετάβασης, της “απολιγνιτοποίησης” και του χρηματιστηρίου της ενέργειας.

Τώρα χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για την ακρίβεια, που θα καλπάζει κι άλλο, όσο επεκτείνονται οι συνέπειες των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας που πληρώνει ο λαός, όσο αυξάνονται οι εισαγωγές πανάκριβου αμερικάνικου LNG, που είναι επιζήμιο για το περιβάλλον, ευεργετικό όμως για τα κέρδη των Ελλήνων εφοπλιστών.

Αυτός ο αντιλαϊκός σχεδιασμός προϋποθέτει επίσης το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας εκτεθειμένο στην πανδημία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ζητά από το λαό να συμβιβαστεί με τη χαμοζωή και τα επιδόματα – ψίχουλα, που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις τεράστιες απώλειες στο λαϊκό εισόδημα από την εκτίναξη της ακρίβειας.

Αυτά τα κρίσιμα προβλήματα προσπάθησε να ξεπεράσει στην ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα. Τα περί εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία δεν έχουν καμία βάση. Γιατί ζουν και βασιλεύουν οι μηχανισμοί εποπτείας του ευρωπαϊκού εξαμήνου, τα ματωμένα πλεονάσματα και το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης με σκληρά αντεργατικά μέτρα και πριμοδότηση των ομίλων.

Ταυτόχρονα μεγαλώνει ο κίνδυνος της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, που σηματοδοτούν οι αποφάσεις “φωτιά” σε βάρος των λαών που η ελληνική κυβέρνηση συνυπέγραψε και χαιρέτισε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η εμπλοκή της Ελλάδας βαθαίνει με στρατιωτικές βάσεις, αποστολή στρατευμάτων κι οπλισμού, με δις ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, με καταστολή σε βάρος των προσφύγων και επαναπροωθήσεις.

Αποδείχτηκε μύθος ότι η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ προστατεύουν από την τουρκική επιθετικότητα, η οποία αμφισβητεί την κυριαρχία ελληνικών νησιών και ανοίγει το δρόμο για την οδυνηρή συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Ο ελληνικός λαός έζησε την εναλλαγή της αντιλαϊκής διακυβέρνησης από ΝΔ/ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΝΔ και βγαίνει πάντα ζημιωμένος.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Η λύση βρίσκεται στην κλιμάκωση των εργατικών-λαϊκών αγώνων για άμεσα μέτρα όπως η κατάργηση του ΦΠΑ, του ειδικού φόρου στα καύσιμα, της ρήτρας αναπροσαρμογής, με συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή, με αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την εξουσία στα χέρια των πολλών, των παραγωγών του πλούτου.»

Κ. Μητσοτάκης: Ομιλία-πλυντήριο για τα αντιλαϊκά μνημόνια ΕΕ και κυβερνήσεων

«Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Ευρώπη που στήριξε τη χώρα μου…», με αυτή τη φράση επιχείρησε να ξεπλύνει την ΕΕ για τα σκληρά αντιλαϊκά μνημόνια που μάτωσαν και ματώνουν τον λαό της Ελλάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αναφέρθηκε μόνο στο 3ο μνημόνιο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το οποίο εμφάνισε σαν αχρείαστο και ότι ήταν το βαρύ τίμημα των επιλογών εκείνης της συγκυβέρνησης όταν είχαν προηγηθεί άλλα δύο μνημόνια και φυσικά το 3ο που ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή!

Υποστήριξε ότι πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα και πως έχει την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Ωστόσο όλο το νομοθετικό πλαίσιο των μνημονίων είναι ενεργό, τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζονται, όπως και η επιτήρηση από την ΕΕ με το ευρωπαϊκό εξάμηνο.

Ανέφερε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και η πιο γρήγορη εφαρμογή της «πράσινης μετάβασης» που ήδη κοστίζει πολύ ακριβά στον λαό ειδικά με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

Για τα Ελληνοτουρκικά μίλησε και πάλι για «διαφορές» που όπως είπε «πρέπει να λύνονται με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και όχι με νταηλίκια».

902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας

Μοιραστείτε το: