Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: Εμφάνισε την Ελλάδα ως «πρωτοπαλίκαρο» του ΝΑΤΟ

Ως «πρωτοπαλίκαρο» του ΝΑΤΟ παρουσίασε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας από το βήμα της Συνόδου Κορυφής της λυκοσυμμαχίας, που διεξάγεται στη Μαδρίτη, υποστηρίζοντας αναφανδόν το «νέο στρατηγικό δόγμα» που συζητείται, δηλαδή την αύξηση της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης διαφήμισε την ταχύτατη και σε βάθος εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ υπερτόνισε τη σημασία της δράσης του ΝΑΤΟ «για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου», την ώρα που το ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες πρωταγωνιστεί ανελλιπώς στη διαμέλιση χωρών, στην αλλαγή συνόρων και τη σφαγή λαών.

Ακόμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός εξήρε την ενότητα, την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή. Εμφανίσθηκε σαν «σημαιοφόρος» των συμφερόντων του ατλαντικού άξονα στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, δήλωσε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη, φράση που εκλήφθηκε σαν υπονοούμενο για τη στάση της Τουρκίας. Βέβαια, δεν ανέφερε ότι τις κυρώσεις προς τη Ρωσία δεν τις πληρώνουν οι Ρώσοι ολιγάρχες, αλλά το βάρος τους επωμίζονται οι λαοί της Ευρώπης, ανάμεσά τους και ο ελληνικός, με μεγαλύτερο ράλι στην ακρίβεια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε την Φινλανδία και τη Σουηδία στη λυκοσυμμαχία, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για την ενίσχυσή της, που μόνο νέα δεινά θα φέρει για τους λαούς των δύο αυτών χωρών, αλλά και συνολικά στην Ευρώπη, καθώς εντείνονται οι ανταγωνισμοί.

Εξάλλου και προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Κ. Μητοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή «στο νέο στρατηγικό δόγμα, το οποίο θα υιοθετήσουμε σε λίγο, στην εισαγωγή του συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του Διεθνούς Δικαίου», σπεύδοντας να υιοθετήσει όλες τις δολοφονικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ.

902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας