Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης, ευρωβουλευτής ΚΚΕ: Φυτώριο σκανδάλων οι δεσμοί αίματος της ΕΕ με τα επιχειρηματικά συμφέροντα (VIDEO)

Φυτώριο για κάθε λογής σκανδάλων είναι οι δεσμοί αίματος που έχει η ΕΕ με τα επιχειρηματικά συμφέροντα τόνισε ο ευρωβουλευτής τους ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο ραδιόφωνο «Real FM» και τον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο. Σημείωσε ότι αυτή η μπόχα είναι ενός συστήματος που είναι σε σήψη και για αυτό το ΚΚΕ δεν πέφτει από τα σύννεφα. 

Αναφέρθηκε σε προηγούμενα σκάνδαλα που τα τελευταία χρόνια εμφανίσθηκαν σημειώνοντας ότι είναι παραμύθι τα περί αδιάφθορης ΕΕ. Πρόσθεσε ότι στην τωρινή υπόθεση διαφθοράς εμπλέκονται πρόσωπα. από τρεις χώρες μέλη της ΕΕ.

Σημείωσε ότι πάνω από 14.000 εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων έχουν εγγραφεί στο μητρώο διαφάνειας και με αυτό τον τρόπο τα λόμπι επιχειρούν να επηρεάσουν υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων ψηφίσματα, νόμους και κανονισμούς. Σημείωσε ότι αυτό θεωρείται νομιμότητα στην ΕΕ και στο ευρωκοινοβούλιο αρκεί να δηλωθεί η συνάντηση και έτσι να ξεπλυθεί…

Υπογράμμισε ακόμα ότι πρόσφατα πέρασε ψήφισμα από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου που έγραφε ότι έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των χιλιάδων εργαζομένων στο Κατάρ και επικαλούνταν τα συμβιβασμένα συνδικάτα που ο νέος επικεφαλής τους διώκεται για την υπόθεση διαφθοράς. Τόνισε ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ το καταψήφισαν.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα