Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: Να δυναμώσει το ΚΚΕ που βρίσκεται απέναντι στη θάλασσα των χειροκροτητών της ΕΕ

Τις οδηγίες της ΕΕ για την ακρίβεια, τους φόρους στα καύσιμα, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας ψήφισαν και στήριξαν όλα τα αστικά κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο, επισήμανε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το βράδυ της Πέμπτης.

Ερωτηθείς για το κόμμα Βελόπουλου σημείωσε πως είναι κόμμα συστημικό μέχρι τα μπούνια, έχει ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο έχει στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου που πέρασε το δεύτερο μνημόνιο, έχει ψηφίσει την ΚΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο που έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες αγρότες στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οσον αφορά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, σημείωσε πως είναι λεφτά από τη φορολογία του ελληνικού λαού μεταμφιεσμένα σε βοήθεια της ΕΕ, είναι φόροι και τελωνειακοί δασμοί που πάνε κατά 84% στους μονοπωλιακούς ομίλους και κατά 16% στις λεγόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δεκάδες εργαζόμενους ενώ για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους πάνε μόνο για τα POS προκειμένου να τους ξεπαστρέψουν. Την ώρα που ΕΕ και αστικά κόμματα εμφανίζονται πολέμιοι της φοροδιαφυγής, υπάρχουν 50 νόμιμες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, οι αναβαλλόμενοι φόροι για τις τράπεζες κ.α. που έχουν διατηρήσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, τόνισε.

Για το επιχείρημα της ανάπτυξης, σημείωσε πως στον κλάδο του τουρισμού που αποτελεί «θαύμα», επικρατεί εργασιακή ζούγκλα με άθλιες συνθήκες εργασίας και μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους.

Καταλήγοντας, τόνισε πως στη θάλασσα των χειροκροτητών της ΕΕ όπου όλα τα αστικά κόμματα στηρίζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που στηρίζουν ελεύθερη αγορά με εργαζόμενους που παίρνουν μισθούς – ψίχουλα, με ακρίβεια, με εμπορευματοποιημένη υγεία και παιδεία, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταδίκαζαν αυτή την πολιτική, αποκάλυπταν τα λόμπι των μεγάλων ομίλων που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις και οργανώνουν την πάλη του λαού. Το ΚΚΕ πιο δυνατό και την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών θα δίνει τη μάχη για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών αποφάσεων σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Μοιραστείτε το: