Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κ. Παπαδάκης: Τα 13 χρόνια φυλάκισης θα γίνουν 34 μήνες – Πιθανόν να ζητήσουμε έφεση για την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων

«Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια;» αναρωτήθηκε ο συνήγορος πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως για τους κάποιους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν υπερβολικά χαμηλές ποινές, «αναντίστοιχες με τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν».

Ο Κώστας Παπαδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN αναφορικά με τις ποινές που θα ισχύσουν τελικά στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι οι ποινές για το διευθυντήριο από 13 χρόνια στην πράξη είναι 34 μήνες φυλάκισης.

Οκ. Παπαδάκης υπογράμμισε ότι οι ποινές που δόθηκαν στην ηγεσία βρίσκονται κοντά στο ανώτατο όριο του Ποινικού κώδικα, ωστόσο είπε ότι θεωρεί πως για τους άλλους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν υπερβολικά χαμηλές ποινές, «αναντίστοιχες με τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν». Επίσης, δήλωσε πως πιθανότατα θα προσφύγει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης για να ασκηθεί έφεση κατά το σκέλος που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των Αιγυπτίων ψαράδων.

«Το αδίκημα είναι πριν την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Έτσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε απατώντας γιατί τελικά οι ποινές εκπίπτουν τόσο σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου: «Αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στο να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ζήτημα εδώ είναι τί ποινές έχει επιβάλει το δικαστήριο.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και για το κλίμα που επικράτησε εκτός του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής: «Υπάρχει μία θριαμβολογία και διεκδίκηση της νίκης από τα δύο κόμματα, υπάρχει μία φασαρία για τον νέο ποινικό κώδικα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Παπαδάκης έδειξε ενοχλημένος από τις ποινές εκτός διευθυντηρίου: «Είναι υπερβολικά χαμηλές οι ποινές για τους άλλους. Υπάρχει ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι και να παραδοθούν στην ατιμωρησία, 30 με 40 κατηγορούμενοι. Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια; Θα κάνουμε έφεση να δικαστεί από την αρχή η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων για μεγαλύτερες ποινές» κατέληξε.

mpelogiannis