Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: Όλες ανεξαιρέτως οι ελληνικές κυβερνήσεις στήριξαν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Αφγανιστάν

Την υποκρισία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ αλλά και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, υπογράμμισε ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM» το πρωί της Τρίτης 24 Αυγούστου.

Υπενθύμισε πως αυτές οι δυνάμεις που σήμερα, παρουσιάζουν τους Ταλιμπάν ως εν δυνάμει εταίρους, πριν χρόνια τους εμφάνιζαν ως απειλή και ήταν οι ίδιοι που τους στήριζαν και τους χρηματοδότησαν για τις αντιδραστικές αλλαγές στη χώρα σε βάρος του Αφγανικού λαού. Ηταν οι ίδιοι που τους εξόπλιζαν στον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ και στη λαϊκή επανάσταση στο Αφγανιστάν, όπου έγιναν πρωτοφανή πράγματα για τις γυναίκες και σήμερα, είναι οι ίδιοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη θέση των γυναικών.

Οι τελευταίες εξελίξεις εξελίσσονται στο παζλ των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με τις ΗΠΑ να αναπροσαρμόζουν στρατιωτικά τις δυνάμεις τους, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης και του ανταγωνισμού με την Κίνα, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τις ελληνικές κυβερνήσεις, τόνισε ότι όλες ανεξαιρέτως στήριξαν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Αφγανιστάν με χρήματα αλλά και με τις Νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας. Το 2010 και το 2011 το ελληνικό κράτος έδωσε 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τις επεμβάσεις στο Αφγανιστάν ενώ η σημερινή κυβέρνηση πέρσι έδωσε 300.000 ευρώ την ώρα που για την αντιπυρική προστασία της Αττικής έδινε μόλις 30 χιλιάδες ευρώ!

Υποκρισία για το προσφυγικό

Κατήγγειλε την υποκρισία της ΕΕ για το προσφυγικό, την ώρα που με την πολιτική της προκαλεί κύματα χιλιάδων ξεριζωμένων, ενώ με τις συμφωνίες της εντείνει την καταστολή σε βάρος τους, προχωρά σε μαζικές απελάσεις καθώς και στον εγκλωβισμό χιλιάδων σε κλειστές δομές – φυλακές.

Η ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε, αντί να επιδεικνύει τα τείχη στον Εβρο, οφείλει να προχωρήσει σε άμεσες διαδικασίες ασύλου για να μεταβούν στους πραγματικούς προορισμούς που θέλουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση μεταφέρει τις ευθύνες της στον λαό, για την πανδημία

Οσον αφορά την πανδημία και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει τις ευθύνες και πάλι στον λαό, κι ενώ άνοιξε τον τουρισμό, προσαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα συμφέροντα του τουριστικού και ξενοδοχειακού κεφαλαίου.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα μπορούσε να εξεταστεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εργαζομένων, τόνισε, ωστόσο σήμερα, η κυβέρνηση αξιοποιεί το εμβόλιο για να κρύψει τις δικές της ευθύνες στη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων και για να προωθήσει νέα αντεργατικά μέτρα.

Την ώρα που στα 107 κατοικήσιμα νησιά, μόλις τα 7 έχουΝ ΜΕΘ, δεν μπορεί η κυβέρνηση να ρίχνει την ευθύνη στον λαό, τόνισε χαρακτηριστικά.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα