Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κ. Πελετίδης: Έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε περαστικό που σωριάστηκε στο οδόστρωμα

Τις πρώτες βοήθειες σε περαστικό που ένοιωσε έντονη αδιαθεσία έσπευσε να δώσει ο – καρδιολόγος στο επάγγελμα – δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, άντρας που επέβαινε σε δίκυκλο ένοιωσε έντονη αδιαθεσία με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο οδόστρωμα. Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Βότση και Μαιζώνος, δίπλα από το Δημαρχείο της Πάτρας. Αρκετοί διερχόμενοι έσπευσαν να βοηθήσουν. Τη στιγμή εκείνη , από το σημείο περνούσε και ο Κώστας Πελετίδης για να πάει στο γραφείο του.

Ο κομμουνιστής δήμαρχος ανέλαβε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα, ζητώντας ταυτόχρονα από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν για να μπορέσει ο ασθενής να πάρει ανάσες.

peletidis 23

Φωτό από το gnomip.gr

Ο ασθενής μετά από λίγο αισθάνθηκε καλύτερα και στο σημείο έφθασε αμέσως ασθενοφόρο όπου ο ασθενής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Νοσοκομείο, η κατάσταση του ασθενούς εξελίσσεται ομαλά.

Άνθρωπος με Α κεφαλαίο και με όλη τη σημασία της λέξης ο Κ. Πελετίδης, τιμά στο ακέραιο τον όρκο στον Ιπποκράτη. Όπως τιμά, εδώ και τόσα χρόνια με την παρουσία του, το αξίωμα στο οποίο τον εξέλεξε ο λαός της Πάτρας.

Πηγή: Ρεπόρτερ (FB), gnomip.gr