Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κ. Πελετίδης: Ανεπιθύμητος στην Πάτρα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ

«Πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού», χαρακτηρίζει την πρόσκληση του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε συνέδριο στην Πάτρα, ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης με δήλωσή του.

Αναλυτικά:

«Για ακόμη μία χρονιά, η εφημερίδα “Πελοπόννησος” έχει καλέσει ως ομιλητή στο συνέδριο που διοργανώνει, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Πρόκειται για πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού.

Ο λαός της Πάτρας, δεκαετίες τώρα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, αγωνίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Μόλις πριν λίγες μέρες, μαζικοί φορείς, σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, μετά από κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, καταδικάζοντας την εγκληματική στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Πάγιο αίτημα του λαού της πόλης μας και του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί η απομάκρυνση των βάσεων του Αράξου και της Ανδραβίδας από την περιοχή μας, να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο.

Σοβαρές ευθύνες επωμίζονται η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας, δημοτικές αρχές και άλλοι φορείς (Πανεπιστήμιο, δημοτικές παρατάξεις κλπ.), όπως επίσης η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που θα υποδεχτούν τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Συνέδριο. Για μία ακόμη φορά, με τη στάση τους, “ξεπλένουν” τις ευθύνες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στο δρόμο με το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος».