Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λάρισα: Κατέληξε ο 32χρονος εργάτης που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά τη Δευτέρα 21 Μάη την ώρα της δουλειάς

Κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο 32χρονος εργάτης Γιάννης Ζυγοροδήμος, που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά τη Δευτέρα 21 Μάη, όταν είχε εγκλωβιστεί σε μηχάνημα στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ», όπου δούλευε, στη Λάρισα.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, «αποχαιρετά τον 32χρονο αδικοχαμένο εργάτη Γιάννη Ζυγοροδήμο, που έχασε τελικά τη ζωή του, μετά το βαρύτατο τραυματισμό του την ώρα της δουλειάς στην κατασκευαστική εταιρεία “ΑΡΜΟΣ”, λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, της χρησιμοποίησης ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες εργασίες και της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Ο άδικος χαμός του συναδέλφου Γιάννη, που δεν πρόλαβε να χαρεί το παιδί και τη γυναίκα του, δεν πρέπει να περάσει ως ένα ακόμα άτυχο περιστατικό. Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν.

Ταυτόχρονα να αποτελέσει την αφορμή για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο χώρο και σε κάθε χώρο δουλειάς την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας της ζωής τους, το σταμάτημα της εντατικοποίησης. Το Εργατικό Κέντρο θα είναι μπροστά σ’ αυτή την προσπάθεια των εργαζομένων, για να μην υπάρξει άλλος εργάτης – εργάτρια νεκρός ή τραυματίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας εκφράζει το θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του και στην οικογένεια του αδικοχαμένου Γιάννη και αντιπροσωπεία του ΔΣ θα παραστεί στην κηδεία του αδικοχαμένου συναδέλφου, που θα γίνει στο κοιμητήριο της Ζ. Πηγής στους Γόννους στις 5 μ.μ.

Ταυτόχρονα, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θέλει να διευκρινίσει ότι μέσα στην ένταση της στιγμής η αναφορά που έκανε στην πρώτη ανακοίνωσή του δεν είναι σωστή, ότι η διεύθυνση του εργοταξίου είπε στους εργαζόμενους μετά το ατύχημα ότι δεν θα σταματήσουν τη δουλειά, αλλά αυτή η αναφορά έγινε από προϊστάμενο ενός τμήματος του εργοταξίου».