Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λέσβος: Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στα κέντρα — φυλακές και την άγρια καταστολή

Μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στην πλα­τεία Σαπ­φούς της Μυτι­λή­νης από το Παλ­λε­σβια­κό Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κό Κέντρο και το νομαρ­χια­κό τμή­μα της ΑΔΕΔΥ με αίτη­μα την άμε­ση απο­συμ­φό­ρη­ση της Λέσβου και την απο­χώ­ρη­ση των ΜΑΤ. Η πορεία κατέ­λη­ξε στην Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Αιγαί­ου και Νησιω­τι­κής Πολιτικής.

Εν τω μετα­ξύ, πριν από λίγο, ξεκί­νη­σε από τη Μυτι­λή­νη μεγά­λη πορεία προς το Δια­βο­λό­ρε­μα και την Καρά­βα, σημεία εισό­δου προς την επι­ταγ­μέ­νη έκτα­ση του Καβα­κλή, όπου βρί­σκο­νται ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνάμεις.

Την αλλη­λεγ­γύη του ΚΚΕ στον αγώ­να των νησιω­τών κατά των φυλα­κών που ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση για τον εγκλει­σμό προ­σφύ­γων και μετα­να­στών, εξέ­φρα­σε η Μαρία Κομνη­νά­κα, βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος που μίλη­σε στη συγκέντρωση.

Αγω­νι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό στη μεγα­λειώ­δη συγκέ­ντρω­ση απηύ­θυ­νε ο Θοδω­ρής Ασλα­νί­δης πρό­ε­δρος του Παλ­λε­σβια­κού Εργα­τι­κού Κέντρου στην ομι­λία του καταγ­γέλ­λο­ντας παράλ­λη­λα τον αυταρ­χι­σμό, την βίαιη κατα­στο­λή από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ για τη δημιουρ­γία των κέντρων — φυλα­κών. Κάλε­σε επί­σης στην ενί­σχυ­ση των μπλό­κων που θα γίνει το μεση­μέ­ρι στα σημεία που έχουν επι­τα­χθεί, σε Καρά­βα και το Διαβολόρεμα

Την ίδια ώρα, στα συγκε­κρι­μέ­να σημεία κάτοι­κοι των περιο­χών συγκρού­ο­νται με αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, ιδιαί­τε­ρα στην περιο­χή της Καρά­βας από τη μεριά του Μανταμάδου.

mutilini1 1 mutilini7 1 mutilini8 1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο