Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λαθροχειρίες της «ΕφΣυν» για ΚΚΕ και Συμφωνία των Πρεσπών, στη γραμμή Καρτερού

Σε συντονισμένη επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, για την θέση και στάση του ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες οι λαθροχειρίες από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, πατώντας στη γραμμή του δ/ντή του πρωθυπουργικού γραφείου τύπου Θ.Καρτερού, ο οποίος επιχείρησε να διαστρεβλώσει την θέση του ΚΚΕ, σειρά είχε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Με αφορμή λοιπόν τις συγκεντρώσεις που έχει εξαγγείλει το ΚΚΕ ενάντια στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την προσεχή Πέμπτη, η «ΕφΣυν» δεν έχασε την ευκαιρία να εφαρμόσει τη γνώριμη της τακτική της λαθροχειρίας. Σε σχετικό άρθρο με τον παραπλανητικό τίτλο «Αντίπαλος το ΝΑΤΟ και ο εθνικισμός των… άλλων», αφού αναλώνεται σε παραπολιτικά κουτσομπολιά, η συντάκτης της εφημερίδας επιχειρεί να προσδώσει στη θέση του ΚΚΕ χαρακτηριστικά…«εθνικισμού». Με λίγα λόγια, ακολουθεί πιστά την άθλια συκοφαντική τακτική Καρτερού.

Η «ΕφΣυν» κάνει λόγο για συλλαλητήριο του ΚΚΕ «για το Μακεδονικό» (έτσι, γενικά και αόριστα), σε μια προσπάθεια να τσουβαλιάσει, εμμέσως πλην σαφώς, τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια! Στο πλαίσιο αυτό, η συντάκτης του άρθρου μας ενημερώνει πως το ΚΚΕ επικεντρώνει «την κριτική του προς τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό που υπάρχει στο έδαφος της γειτονικής χώρας». Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε… 

Πρόκειται για λαθροχειρία πρώτου μεγέθους, αν αναλογιστούμε το πόσες φορές σε ανακοινώσεις του Κόμματος, δηλώσεις και συνεντεύξεις του Γ.Γ. Δ. Κουτσούμπα και στελεχών του, το ΚΚΕ έχει με σαφήνεια ταχθεί ενάντια στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό απ’ όπου κι’ αν αυτός προέρχεται, είτε απ’ τη μια, είτε απ’ την άλλη πλευρά των συνόρων. Δεν έχουν ακούσει ποτέ, άραγε, οι συντάκτες της «ΕφΣυν» την θέση του ΚΚΕ ότι το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και μόνο ελληνική» είναι αλυτρωτικό και επικίνδυνο;

Ασφαλώς και τα ξέρουν. Όπως επίσης ξέρουν ότι το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί στο να αποκαλυφθεί η πραγματική φύση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως αμερικανονατοϊκής κοπής συμφωνία, κομμένη και ραμμένη για τα συμφέροντα των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Συμφέροντα που η «αριστερή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ, του Παπαδημούλη, του Καρτερού και των δημοσιογραφικών τους «παπαγάλων» έχει αποδείξει πως υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια. 

Ας αφήσουν λοιπόν τις λαθροχειρίες και τη λάσπη κι’ ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.

Ατέχνως

ΚΚΕ: Συγκεντρώσεις ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών την Πέμπτη 24 Γενάρη

«Πλην Λακεδαιμονίων»: Η πλήρης δικαίωση του ΚΚΕ στο Μακεδονικό