Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Λαμία: Πλημμύρισε ο Σπερχειός – Επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων του πλημμυρισμένου χωριού Κόμμα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στη Φθιώτιδα, καθώς εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων πλημμύρισε ο Σπερχειός και έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια από το χωριό Κόμμα, λίγο έξω από τη Λαμία, όπου είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ επενέβησαν χρησιμοποιώντας βάρκες, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους που βρίσκονται εντός των οικιών τους.

Νωρίτερα περίπου στις 4 το πρωί, όχημα με δύο επιβάτες εγκλωβίστηκε μετά την αερογέφυρας και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

lami1 lamia2 lamia3 lamia4 lamia5 lamia6 lamia7 lamia8 lamia9 lamia10

«Το ποτάμι δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού από τη δυτική Φθιώτιδα και πλημμύρισε. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια εκκενώνουμε το χωριό με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών. Είμαστε όλοι εδώ από τις 5:00΄ το πρωί. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές…», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Ωστόσο αυτό που αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά είναι η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και στην συγκεκριμένη περιοχή που αφορούν στην διευθέτηση του Σπερχειού ποταμού ο οποίος υπερχείλισε εκ νέου.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων

Μετάβαση στο περιεχόμενο